Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Obligaties

Obligaties kunnen niet rekenen op de weerklank die aandelen krijgen. Toch zijn obligaties interessante financiële producten, die vaak als alternatief voor het klassieke spaarboekje kunnen ingezet worden. Onbekend is vaak onbemind: voor wie zich toch wil verdiepen in de obligaties, presenteert De Beleggersgids hieronder een rist aan boeiende artikels. Een enkele selecte: wat zijn obligaties? Welk rendement op obligaties mag je verwachten? Waarom zou je überhaubt in een obligatie beleggen? Maar ook wat zijn de risico's en de kosten? Alles vind je terug in deze categorie.

Geld lenen aan de Belgische overheid? Lijkt jou dat maar een rare gedachte? En als we nu eens zeggen dat de staatsbon eigenlijk net dat is? Lees even verder, dan weet je precies wat een staatsbon is en wat je er van kan verwachten.

De voordelen van een klassieke obligatie én de voordelen van een aandeel? Dan hebben we het over de converteerbare obligaties. Maak kennis met deze mengvorm. Misschien maakt de converteerbare obligatie binnenkort deel uit van jouw portefeuille.

Er komt een nieuwe staatsbon aan: veel hoef je er niet van te verwachten. Een particuliere belegger zal er amper 0,6 procent bruto interest aan overhouden. In september was er zelfs helemaal geen uitgifte omdat de rente nog lager noteerde.

eBay komt eraan met een obligatie. Behapbare coupures van 2000 dollar. Tegelijk stelde het bedrijf zijn nieuwe strategie voor. Eentje waarbij ze een andere weg kiezen dan Amazon. Benieuwd of zowel het verhaal als de obligatie zal aanslaan.

Obligaties kopen is een prima alternatief voor het traditionele spaarboekje. Hoewel het een laagdrempelig product is, schuwen veel particuliere beleggers dit financiële product nog altijd. Om je wat op weg te helpen in het kopen van obligaties, zetten we alles nog eens op een rij.

Wie zijn of haar vermogen wil laten groeien, kan ervoor kiezen om een deel van het vermogen te beleggen in obligaties. Wil je zo veel mogelijk winst maken met het investeren in obligaties, dan is het belangrijk om in de juiste obligatie te investeren. Waar moet je op moet letten bij de keuze van een obligatie?

Door op de juiste manier in obligaties te beleggen, kun je het risico beperken en toch een mooi rendement verdienen met jouw investering. Hoe kan beleggen in obligaties op de beste manier georganiseerd worden, voor het hoogste rendement en het laagste risico?

Om in obligaties te beleggen, moet je altijd bepaalde kosten betalen. Ben jij van plan om in obligaties te investeren en ben je benieuwd met welke obligatiekosten je rekening moet houden om jouw investering te kunnen doen?

Elke belegging brengt een bepaald risico met zich mee. Hoewel obligaties vaak als veilige belegging worden beschouwd, zijn er toch bepaalde risico's waar je best op voorhand rekening mee houd. Overweeg je om te beleggen in obligaties? Neem dan zeker deze lijst van mogelijke risico's door.

Obligaties worden vaak door bedrijven of overheden uitgegeven om nieuwe investeringen of uitgaven te financieren. Steeds meer mensen kiezen ervoor hun geld in obligaties te beleggen. Vraag jij je ook af waarom beleggen in obligaties zo populair is geworden?

Investeer je geld in een obligatie, dan is het fijn om te weten wat je hier aan kan verdienen. Wat je verdient met een investering in een obligatie, wordt ook wel het rendement op een obligatie genoemd. Meer over het rendement op een obligatie, lees je op deze pagina.

Heb je besloten om in obligaties te investeren zodat je vermogen kan groeien, dan heb je de keuze tussen verschillende soorten obligaties. Het woord 'obligatie' verwijst naar een overkoepelend beleggingsproduct, maar hier vallen eigenlijk heel wat diverse soorten obligaties onder.

Veel mensen denken dat een aandeel en een obligatie hetzelfde is en gebruiken beide termen door elkaar. Echter, een aandeel is iets heel anders dan een obligatie en deze beide termen mogen dan ook zeker niet met elkaar verward worden. Bent u benieuwd wat het verschil tussen aandelen en een obligaties precies is? Lees dan in dit artikel meer over aandelen, obligaties en de verschillen tussen beide vormen van beleggen.

Obligaties laten ondernemingen toe om rechtstreeks een beroep te doen op geïnteresseerde spaarders en beleggers. Bedrijven maar ook overheden en instellingen hebben in diverse stadia van hun ontwikkeling vers kapitaal nodig. Geld kan op verschillende manieren worden opgehaald: inbreng kapitaal, uitgeven van aandelen (via de beurs), kredieten via financiële of andere instellingen, en ook via de uitgifte van obligaties.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden