Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Hedgefondsen

Hedgefondsen of hefboomfondsen zijn een aparte categorie binnen de fondsen. Waarom hedgefondsen zo bijzonder zijn kan je hier terug vinden. Bovendien bieden we jou een overzicht van alle kosten die gepaard kunnen gaan bij beleggen in hedgefondsen. Of misschien wil je meer weten over strategieën bij hedgefondsen. Zoals bij alles zijn er echter ook wat nadelen verbonden aan dit type fondsen.

De 27-jarige Olaf Carlson-Wee haalde 10 miljoen dollar op voor een zeer ongewoon hedgefonds. Het bedrag is peanuts in de wereld van de hedgefondsen maar de manier waarop hij investeert is opmerkelijk. De jongeman dokterde een strategie uit om in digitale munten te beleggen.

Bij de verschillende soorten hedgefondsen komen ook uiteenlopende strategieën kijken, afhankelijk van de verwachtingen die men heeft en de stappen die men wil ondernemen. De strategieën worden meestal gebaseerd op een duidelijke visie op de toekomstverwachtingen, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van ingewikkelde wiskundige modellen (daar worden die verwachtingen immers op gebaseerd). Een overzicht van de verschillende types hedgefondsen geeft een duidelijker beeld van welke aanpak men hanteert, wat men er precies probeert mee te bereiken en waardoor ze getypeerd worden.

Hedgefondsen hebben een slechte naam en dat is onterecht. Het excessief agressieve, risicovolle gedrag van een kleine minderheid van voornamelijk Angelsaksische hedge fondsen die met geleend geld ondernemingen dwingen tot het maken van keiharde keuzes waarbij het belang van aandeelhouders voorop staat, is uitzonderlijk. De meeste hedge fondsen specialiseren zich in risicomijdende transacties na gedegen onderzoek, ver van de wereld van het snelle geld.

Een hedgefondsmanager die het geld beheerde in één van ’s werelds grootste fondsen, stuurt een waarschuwing uit aan iedereen die in zijn voetsporen wil treden: doe het niet! Raoul Pal verliet de industrie in 2004. Hij ging op pensioen toen hij 36 werd. Toch noemt hij de financiële sector een barslechte sector voor mensen met ambitie.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden