Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Beleggingsfondsen

Welke voordelen brengen beleggingsfondsen voor jou? Wat voor risico’s zijn er verbonden aan beleggingsfondsen? En welke soorten beleggingsfondsen zijn er allemaal op de markt? Lees meer over investeren in beleggingsfondsen in deze categorie.

Beter presteren dan de Belgische sterindex Bel20, dat deden maar liefst 12 van de 13 beleggingsfondsen met een focus op Belgische aandelen. Dat blijkt uit een artikel uit De Tijd. Vooral het KBC Equity Flanders fonds doet het met een rendement van net geen 10 procent opvallend beter.

Duurzaam beleggen wordt steeds populairder, maar er leven nog veel misvattingen. Tijd om de vijf meest gangbare misvattingen rond duurzaam beleggen te weerleggen.

Wat doe je als institutionele belegger wanneer aandelen en obligaties niet meer renderen zoals verwacht? Dan ga je op zoek naar valabele alternatieven. Alternatieve beleggingen waarbij het midden wordt gehouden tussen risico en rendement. Pensioenfondsen zoeken daarom steeds vaker hun heil buiten de beurs om. Kan je daar als kleine belegger wat van leren? Absoluut!

Na enkele moeilijke jaren lijkt de trein van het duurzaam beleggen, of het maatschappelijk verantwoord investeren, opnieuw op gang te komen. Zowel spaarders als beleggers trekken weer de kaart van beleggingsfondsen, aandelen en obligaties met een duurzaam karakter. Geen evidentie na enkele moeilijkere jaren.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden