Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

CFD's

Schaaf jouw kennis wat bij. Beleggen en investeren is zoveel meer dan wat aandelen en obligaties. CFD’s is een wat minder gekend product bij het grote publiek maar daarom niet minder interessant. Over CFD’s is de jongste tijd heel wat te doen geweest. Lees hier waarom niet-gereglementeerde CFD’s verboden worden in België? Of start misschien met de inleiding: wat zijn die mysterieuze CFD’s nu precies?

CFD's is een afkorting voor Contracts for Differences. Het zijn derivaten die een hefboomwerking kennen. Een belegger kan vaak tot wel tweehonderd keer meer posities nemen op indexen dan de waarde die hij op zijn of haar rekening heeft. De hefboom bij CFD's is dus erg groot. Op aandelen kan een belegger vaak ook tot tien keer meer posities innemen. De hefboom is dus erg groot, en dat heeft voor- en nadelen. Je kunt in een keer veel winst maken maar ook ineens groot verlies lijden. Het is dus erg belangrijk om naar het risicobeheer bij CFD's te kijken.

Je wilt beleggen in CFD's en hebt gelezen over de zogenaamde margin en de hefboom bij CFD's. Met een dergelijke hefboom zou je in staat moeten zijn om grote winsten te behalen. Maar wat bedoelt men nu met een hefboom en margin bij CFD's?

Beleggen in CFD's kan zowel voor particulieren als ondernemers zeer interessant zijn. Met CFD's kan je als belegger, gebruikmakende van de hefboom, grote winsten boeken terwijl je de risico's en verliezen kan beperken met een zogenaamde stop-loss. Net zoals bij alle andere beleggingsproducten zijn er ook bepaalde kosten bij beleggen in CFD's. Wat zijn die kosten en hoe kunnen ze mijn potentiële winsten beïnvloeden?

Contracts for Difference, of kortweg CFD, zijn geen beleggingsproducten in de klassieke betekenis van dat woord. Met een CFD koop je geen aandelen, obligaties, grondstoffen of wat dan ook, maar ga je eigenlijk een contract aan met een verkoper waarbij je investeert in de waarde van bepaalde producten. Het beleggen in CFD's heeft dan ook zijn voordelen.

CFD is de afkorting van "contract for difference". Het is een krachtig beleggingsproduct, waarmee je kunt inspelen op een daling of stijging van een aandeel, valuta, beursindex of product, zonder dat je hier zelf eigenaar van bent. Als je in CFD's belegt, dan loop je weinig risico. Hierdoor zijn ze dan ook populair bij zowel beginnende als gevorderde beleggers.

CFD's zijn alom bekend als krachtige beleggingsinstrumenten. Een CFD is eigenlijk niets meer dan een financieel contract met een zogenaamde broker. Met een dergelijk contract kan men, zonder het aandeel of de onderliggende waarde ook effectief zelf te bezitten, een virtuele positie kopen. Tal van websites en brokers beloven grote winstkansen, maar hebben het zelden over de nadelen en risico's van dergelijke CFD's. Een overzicht van de nadelen bij het beleggen in CFD's kon dan ook niet ontbreken.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.055 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden