Umicore, de materiaaltechnologie- en recyclagegroup, heeft vandaag officieel haar nieuwe productievestiging voor uitstootkatalysatoren geopend in Nowa Ruda (nabij Wrocław) in Polen. De fabriek laat Umicore toe te voldoen aan de toenemende vraag naar autokatalysatoren vanwege haar klanten in Europa, een trend die in de hand wordt gewerkt door de steeds strengere emissiewetgeving in de Europese Unie.

Met deze fabriek breidt Umicore haar Europese productie verder uit naast haar reeds bestaande fabrieken voor autokatalysatoren in Duitsland, Frankrijk en Zweden. De fabriek, die zich in de industriezone van Wałbrzych bevindt, stelt zo’n 80 mensen te werk en is uitgerust met procestechnologieën van de allerjongste generatie.

Pascal Reymondet, Executive Vice President Catalysis bij Umicore, licht toe: “Met deze investering kunnen we onze klanten technologieën aanbieden om aan de strengste emissiewetgeving te voldoen en het Europese streven naar “Schonere lucht voor iedereen” ondersteunen. Ze bevestigt ook onze ambitie om een duidelijke leider in materialen voor schone mobiliteit te zijn.”

De katalysatoren van Umicore maken het mogelijk de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke uitstoot van voertuigen om te vormen met behulp van geavanceerde katalyseprocessen. Umicore doet sinds meer dan een halve eeuw onderzoek in de sector van autokatalysatoren en produceert ze reeds meer dan 40 jaar. Dankzij de technologie van Umicore konden al honderden miljoenen ton schadelijke stoffen in de lucht vermeden worden.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *