Umicore Autocat USA Inc. kondigt de grote opening aan van een uitbreiding van haar testlabo voor de uitstoot van voertuigen in haar Automotive Technical Center in Auburn Hills, Michigan, VS. Het nieuwe gedeelte heeft een oppervlakte van meer dan 4000 m² en is goed voor een investering van 10 miljoen USD.

Op basis van geavanceerde katalytische technologie ontwikkelt en test de hoogtechnologische faciliteit uitstootbeperkingssystemen om autofabrikanten oplossingen aan te reiken om te voldoen aan de wettelijke voorschriften, waaronder de nieuwe CAFE-doelstellingen van de VS voor een brandstofefficiëntie van 54,5 mijl per gallon tegen 2025. Daarenboven zullen volgens de nieuwe Tier 3-normen van de VS evenals de LEVIII-normen van de Amerikaanse staat Californië nieuwe voertuigen minder emissies mogen uitstoten.

“Dit kan het meest cruciale kantelpunt zijn voor de beperking van de uitstoot van voertuigen sinds de komst van autokatalysatoren in de VS in de jaren 1970. Via onze Technical Centers helpen we autofabrikanten om de uitstootbeperkingstechnologie aan te passen over verschillende platformen heen en door middel van diverse strategieën”, zegt Pascal Reymondet, Executive Vice-President Catalysis.

De uitbreiding ter waarde van 10 miljoen USD in Auburn Hills omvat een hoogtechnologische analyseruimte uitgerust met zes testbanken voor HC-, CO- en NOx-metingen en twee FTIR’s voor metingen van andere gassen (NH3, N2O) evenals apparatuur om de deeltjesmassa en het deeltjesaantal te meten. De nieuwe dual-roll dynamometers van 48 inch zijn geschikt voor het testen van 4×4’s, AWD-voertuigen en hybride wagens op basis van de rijcycli vastgelegd door de federale overheid van de VS, evenals die van Europa en Japan. Er werd een voertuigstapelaar toegevoegd om de stabilisatietijden van voertuigen en de voertuigtestefficiëntie te verbeteren.

Dankzij de verbeteringen aan de faciliteit kan nu een breed scala aan aandrijfsystemen en wagenplatforms getest worden, van dieseltrucks en SUV’s, tot benzinemotoren met directe injectie, hybride wagens en zelfs grote motorfietsen. De uitbreiding zal het mogelijk maken om katalysatoren te ontwikkelen voor alle brandstoftypes: diesel, CNG en E85. Welke richting de wagenfabrikanten ook nemen, Umicore kan hen hierbij ondersteunen.

Focus op diesel

“Sommige wagenfabrikanten richten hun aandacht op diesel omdat dit kan helpen om te voldoen aan zowel de voorschriften inzake zuinigheid als die op het vlak van koolstofdioxide-emissies, en omdat diesel de consument ook andere voordelen biedt, zoals kracht, koppel en rijgedrag. Dit is een zeer belangrijk ontwikkelingsgebied, aangezien de markt in de VS meer aan het evolueren is naar SUV’s en pick-up trucks, waar dieselmotoren een schone en kostenefficiënte oplossing voor de toekomst kunnen zijn”, zegt Greg Garr, Director Market Creation van het Auburn Hills Technical Center.

Dieselvoertuigen vertegenwoordigen momenteel ongeveer 4 procent van het wagenpark in de VS, en ongeveer 50 procent van het Europese wagenpark. Volgens het federale agentschap voor milieubescherming van de VS (EPA) kan het gebruik van diesel met ultra laag zwavelgehalte en geavanceerde uitstootbeperkingssystemen de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) en fijnstof door dieselvoertuigen verminderen.[1] Umicore biedt een scala aan technologieën voor de beperking van dergelijke en andere voertuigemissies. (Zie hieronder voor de voornaamste technologieën.)

“We gaan er prat op dat onze katalysatoren de uitstoot van schadelijke stoffen gedurende de levensduur van de wagens kunnen verminderen met meer dan 99 procent wat betreft de belangrijke vervuilende stoffen – stikstofoxiden (NOx), koolwaterstoffen (HC) en koolstofmonoxide. Door in te zetten op superieure technologie helpen wij onze klanten om zuinigere voertuigen te produceren en de huidige en toekomstige voorschriften van de milieuwetgeving na te leven”, zegt Ken Zerafa, General Manager van Umicore Autocat USA.

 

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *