15 maart 2016 – Umicore heeft een verzoek ingediend bij de Amerikaanse International Trade Commission om een eerste uitspraak van een administratieve rechter gedaan op 29 februari 2016 te herzien. Het betreft een uitspraak rond Umicore’s vermeende schending van octrooien in licentie van het Duitse chemieconcern BASF. Umicore meent dat fundamentele wetenschappelijke en juridische elementen een herziening vereisen en dat, wanneer de leden van de Commissie deze elementen in overweging nemen, geen inbreuk op de octrooien zal gevonden worden.

Umicore’s verklaring over de initiële uitspraak van de ITC rechter in de octrooizaak

29 februari 2016 – In een gemengde eerste uitspraak van een administratieve rechter van de Amerikaanse International Trade Commission (ITC) eerder vandaag, werd bevestigd dat Umicore niet rechtstreeks inbreuk pleegde of een inbreuk veroorzaakte op octrooien, zoals beweerd werd door BASF, een Duits chemiebedrijf. De eerste uitspraak bepaalt echter dat Umicore heeft bijgedragen tot de schending van deze octrooien met betrekking tot bepaalde activiteiten, waaronder het testen en evalueren, en dit uitsluitend in de Verenigde Staten.

“We blijven er rotsvast van overtuigd dat het wetenschappelijk bewijs dat voorgelegd werd in de rechtszaal de mogelijkheid van enige octrooischending uitsluit en we zijn stellig van plan om onze visie aan de Commissie voor te leggen,” zei Kurt Vandeputte, Vice-President van Umicore’s Rechargeable Battery Materials business unit. Bijkomend wetenschappelijk bewijs dat na het einde van de hoorzitting door belangeloze derden werd gepubliceerd, heeft inderdaad Umicore’s visie op de wetenschap verder bevestigd en het debat van de industrie over de aard van de desbetreffende kathodematerialen beslecht.

In een volgende stap zal de zaak onderworpen worden aan het oordeel van de volledige Commissie, die naar verwachting in juni van dit jaar een finale uitspraak zal doen.

Gelijktijdig met de ITC procedure betwist Umicore de geldigheid van de betrokken octrooien bij het U.S. Patent and Trademark Office (USPTO).

Umicore betwist inbreuk in Amerikaanse octrooizaak

24 april 2015 – Umicore diende vandaag haar antwoord in op de klacht die BASF / University of Chicago Argonne had ingediend bij de Amerikaanse International Trade Commission (ITC). De klacht beweert dat sommige Umicore NMC-type kathodematerialen die gebruikt worden voor de productie van kathode-elektroden voor batterijen van elektrisch gereedschap, de octrooien van Argonne zouden schenden. Umicore’s antwoord betwist ten stelligste de aantijgingen in de klacht en zet Umicore’s verdediging ten aanzien van de aantijgingen uiteen.

De klacht van BASF / Argonne is gebrekkig op verscheidene fundamentele vlakken. Umicore zal bewijzen dat haar producten geen inbreuk maken op de gestelde octrooien niet in het minst omdat Umicore’s producten een andere materiaalstructuur hebben dan diegene beschreven inde octrooien. Bovendien heeft Umicore beweerd dat de Argonne octrooien niet geldig zijn omdat de stand van de techniek (“prior art”), door het bestaan van talrijke bekendmakingen door anderen, hetgeen Argonne beweert te hebben uitgevonden reeds omvat.

Umicore meent eveneens dat de klacht niet professioneel werd onderzocht voorafgaand aan de indiening. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de beweringen in de klacht zijn gebaseerd op een analyse van batterijcellen die helemaal geen kathodemateriaal van Umicore bevatten.

In de afgelopen 20 jaar heeft Umicore een uniek aanbod van innovatieve materialen voor haar batterijklanten ontwikkeld, ondersteund door een sterk portfolio van intellectuele eigendomsrechten. Umicore is van plan om haar producten en innovaties krachtdadig te verdedigen tegen deze onterechte beweringen. Umicore laat zich bijstaan door Fish & Richardson PC, het toonaangevend advocatenkantoor voor ITC en octrooigeschillen in de VS, en kijkt ernaar uit om aan te tonen dat de beschuldigingen van BASF en Argonne onjuist zijn.

Een kopie van Umicore’s antwoord op de klacht kan bekomen worden op de website van ITC (www.usitc.gov).

 

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *