Solvay brengt op zijn Capital Markets Day in London de laatste ontwikkelingen in kaart van zijn strategische transformatie, bevestigt zijn financiële doelstellingen voor 2016 en onthult nieuwe tussentijdse doelstellingen die vaart zullen zetten achter de creatie van duurzame waarde als een multi- gespecialiseerd chemiebedrijf.

Directieleden bespreken met investeerders en analisten de marktontwikkelingen, Solvay’s leiderschapspositie en innovatieve oplossingen. De presentaties richten zich onder andere op de groeimogelijkheden van Advanced Materials in duurzame mobiliteit, zoals accu’s voor elektrische voertuigen en composietmaterialen in vliegtuigen en auto’s. Bovendien komen de unieke capaciteiten van Advanced Formulations aan bod in oppervlaktechemie en vloeistofeigenschappen die optimaal rendement en optimale efficiëntie beogen met een verminderde milieu-afdruk.

“De diepgaande transformatie van Solvay in de afgelopen drie jaar laat zien dat we mondialer, veerkrachtiger, duurzamer en innovatiever zijn. Het profiel van onze klanten is beduidend veranderd; we zijn steeds meer een strategische partner in het volbrengen van de essentiële opdrachten in hun toonaangevende programma’s,” zei Jean- Pierre Clamadieu, CEO van Solvay. “Onze transformatie tot een multi-gespecialiseerd chemiebedrijf gaat voort. De nieuwe tussentijdse doelstellingen combineren duurzaamheid met financiële mijlpalen om blijvende waarde te creëren.”

Solvay heeft zijn positie verder versterkt in Advanced Materials met een aantal nieuwe contracten, hoogstaande kwalificaties en capaciteitsuitbreiding ten dienste van de leiders in de industrie. Zijn erkende technologische leiderschap en expertise in toepassingen stellen Solvay in staat duurzame oplossingen te ontwikkelen met strategische klanten, zoals Airbus, Boeing en Safran, om slechts enkele te noemen. Solvay heeft zijn engagement aan duurzame oplossingen laten zien met de recente overeenkomst om in 2018 alleen hernieuwbare energie te gebruiken voor alle producten die het levert aan Apple.

De bijeenkomst vandaag biedt gelegenheid om de sterke vooruitgang in de overname van Cytec te benadrukken. De resultaten overtreffen de verwachtingen en de overname zal cash bijdragen in 2016, één jaar eerder dan gepland. Gezien deze vooruitgang, worden de synergieverwachtingen verhoogt met 50% naar € 150 miljoen in 2018.

De nieuwe verwachtingen voor de drie jaren tot en met 2018 zijn gericht op het behalen van financiële resultaten en resultaten in duurzame ontwikkeling.

 

 

De duurzaamheidsdoelstellingen zullen de langdurige marktleiderschapsposities van de Groep versterken en omvatten:

  • Vermindering van de intensiteit van de uitstoot van broeikasgassen met één vijfde;

  • Verhoging van het aandeel duurzame oplossingen in de Groepsomzet tot 40%.

    Deze toezeggingen zullen de financiële waardecreatie in de periode 2016-2018 ondersteunen. De doelstellingen, bij constante perimeter en wisselkoersen, zijn onder meer

Jaarlijkse groei van de EBITDA met een midden- tot hoog enkelvoudig cijfer. Deze verwachting omvat de voortdurende focus op uitmuntendheidsprogramma’s, met een bijdrage van € 450 miljoen alleen al via operationele uitmuntendheidsinitiatieven. Solvay streeft bovendien naar handhaving van zijn investment-grade status, die een andere hefboom is voor de creatie van extra waarde;

  • Een cumulatieve vrije kasstroomgeneratie van meer dan € 2,4 miljard;

  • Een verhoging van het kasstroomrendement op investering (CFROI, Cashflow Return on Investment) met 50-100

    basispunten.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *