Solvay heeft de productie van waterstofperoxide opgestart in zijn nieuwe fabriek in Zhenjiang, in China. Deze fabriek heeft een capaciteit van 60 000 ton per jaar en zal tegemoetkomen aan de groeiende plaatselijke vraag naar hoogwaardige producten, bovenop de vraag vanuit Solvays eigen activiteiten in halfgeleiders en smaakstoffen.

Solvays Global Business Unit (GBU) Peroxides bouwde de fabriek op Solvays industriële platform in het Zhenjiang Green Chemical & New Material Industry Park. Dit platform huisvest al twee andere GBU’s van Solvay en daarmee hebben alle activiteiten voordeel van een gedeelde infrastructuur, logistiek en diensten. De fabriek is de eerste in China die gebruik maakt van de innovatieve en internationaal toonaangevende technologie van Solvay Peroxides, die de efficiëntie verhoogt en een duurzame manier van werken bevordert dankzij een aanzienlijke vermindering van afvalwater en energieverbruik.

De fabriek zal inspelen op de toenemende plaatselijke vraag naar hoofdzakelijk sterk geconcentreerde en hoogwaardige soorten waterstofperoxide voor gebruik in veeleisende toepassingen binnen de sectoren van de chemie, elektronica, waterbehandeling en aquacultuur. Daarbij is een belangrijk deel van de capaciteit van deze fabriek bestemd om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van Solvays GBU’s Aroma Performance en Special Chem.

“Vanaf dit nieuwe, efficiënte productieplatform kunnen we inspelen op de sterk groeiende Chinese vraag naar hoogwaardige soorten waterstofperoxide en ons innovatieve aanbod aan onze klanten verder uitbreiden, voornamelijk in hoogwaardige sectoren die de voorbije jaren op de plaatselijke markten een steeds belangrijkere plaats innemen,” zei Georges Crauser, Voorzitter van Solvays Global Business Unit Peroxides.

Solvays netwerk van productievestigingen voor waterstofperoxide telt nu 16 fabrieken wereldwijd, waarmee de groep zijn capaciteit verhoogt en zijn internationaal leiderschap in deze industrie verder verstevigt.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *