Solvay en Mubadala Development Company, een investerings- en ontwikkelingsmaatschappij in Abu Dhabi, versterken hun solide strategische samenwerking met een nieuwe joint venture (JV) die geavanceerde composietmaterialen zal leveren voor het staartvlak en de vloerliggers van Boeing’s nieuwe 777X-programma. Dit werd vandaag bekendgemaakt op de 50ste editie van de Farnborough International Airshow in het Verenigd Koninkrijk.

Solvay en Mubadala vormen een 50/50 JV voor de levering van composietmaterialen op basis van gepreïmpregneerde koolstofvezels (prepegs) om tegemoet te komen aan de behoeften van de 777X. De nieuwe onderneming zal worden gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten (V.A.E.) en naar verwachting in 2021 operationeel zijn. Deze aankondiging is een aanvulling op het strategische partnerschap dat beide bedrijven in 2013 startten om de luchtvaartindustrie in Abu Dhabi te stimuleren en de productiecapaciteit voor prepregs te versterken.

“Na nauw met Mubadala en Solvay te hebben samengewerkt voor de uitbreiding van de voorraad luchtvaartcomposieten, is Boeing verheugd om de eerste klant van hun nieuwe joint venture in de V.A.E. te zijn”, zei Ray Conner, Voorzitter en CEO van Boeing Commercial Airplanes. “Onze toezegging om dit prepregmateriaal te kopen voor de 777X voldoet aan verschillende belangrijke doelen van Boeing, gaande van het bevorderen van de ontwikkeling van de luchtvaartsector in de V.A.E. tot het uitbreiden van hoogwaardige materialen in onze toeleveringsketen.”

Mubadala zal de JV opzetten via Strata Manufacturing, haar divisie voor geavanceerde vliegtuigstructuren. Vanuit Al Ain, de hoofdstad van Abu Dhabi, zal de nieuwe JV de vestiging van een duurzame luchtvaartindustrie stimuleren.

Homaid Al Shimmari, CEO van Aerospace and Engineering Services bij Mubadala, lichtte toe: “Boeing is al jarenlang een belangrijke internationale partner voor ons. Samen met Solvay zullen we onze capaciteiten voor geavanceerde composietmaterialen verder ontwikkelen, waarmee we de toeleveringsketen uitbreiden en een ecosysteem voor materialen creëren in Abu Dhabi. De bouw van een nieuwe productiefaciliteit in het Nibras Al Ain Aerospace Park ondersteunt onze inspanningen om de “Economische Visie van Abu Dhabi voor 2030” te helpen realiseren via de ontwikkeling van een regionale Aerospace Hub voor Abu Dhabi.”

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *