Solvay breidt zijn capaciteit uit in composietmaterialen met een ultramoderne harsfabriek en een vernieuwde vestiging in Duitsland. Hiermee komt het tegemoet aan de groeiende vraag van klanten uit de luchtvaartindustrie naar lichtgewichtmaterialen en levert het hoogstaande producten en diensten voor onderdelen zoals motorventilatorbladen.

Persbericht

De vestiging van Solvay in Östringen zal materialen produceren en leveren voor onder andere de LEAP motor van CFM International, de gezamenlijke onderneming tussen GE en Safran Aircraft Engines, voor vliegtuigprogramma’s van Airbus en van Boeing.

“Deze nieuwe faciliteit en de verbeterde infrastructuur van de vestiging bieden een verdere versterking van de lange termijn ondersteuning die Solvay levert aan zijn klanten, en vloeien voort uit hun groeiende vraag naar onze toonaangevende lichtgewichtmaterialen en technologie,” zei Jean-Pierre Clamadieu, CEO van Solvay.

Solvay’s unieke infusieharsen en harsen die composietmaterialen verstevigen worden geproduceerd in de faciliteit, die naar verwacht in het tweede kwartaal van 2017 in gebruik zal worden genomen na de kwalificatie door de klanten. Technologieën die infusiehars verwerken winnen steeds meer aan belang in de vervaardiging van composietonderdelen, aangezien ze aan de vraag van de luchtvaartsector voldoen om sneller en in hogere volumes essentiële onderdelen te verwerken.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *