De Superprestige, een regelmatigheidscriterium in het veldrijden, is vanaf 2 oktober opnieuw en gratis te bekijken op Proximus TV. Dat is het gevolg van een arrest van het Brusselse Hof van Beroep van 7 september. Het Hof bevestigt daarmee de maatregel van de Belgische mededingingsautoriteit. Die leidde ertoe dat er, op vraag van Proximus, een einde kwam aan de exclusiviteit van de Superprestige voor Telenet. Na de verwerving van controle over De Vijver Media (met o.a. de zenders Vier en Vijf) waren de rechten op de Superprestige terechtgekomen bij de Mechelse operator.

We zijn blij dat we de honderdduizenden veldritfans opnieuw heel wat topwedstrijden kunnen aanbieden. Zo kan iedereen op Proximus tv opnieuw en gratis volgen of wereldkampioen Wout Van Aert weer de Superprestige kan winnen. Van Aert won vorig jaar naast de Superprestige ook de twee andere grote regelmatigheidscriteria, de Wereldbeker en de BPost Trofee (nu: DVV Verzekeringen Trofee).
8 crossen vanaf 2 oktober

Veldritfans kunnen vanaf 2 oktober op kanaal 600 van Proximus TV de acht wedstrijden bekijken van de Hansgrohe Superprestige. Daarnaast zijn de crossen van de DVV Verzekeringen Trofee te volgen via Sporza (VRT). Met de Proximus TV app kunnen veldritfans de koers ook volgen in het veld.

Over de Superprestige

De Superprestige is een regelmatigheidscriterium in het veldrijden met wedstrijden in België en Nederland. De veldrijder met de meeste punten na acht wedstrijden is de eindwinnaar. Recordhouder is Sven Nys met dertien eindzeges.

Kalender veldrijden op Proximus TV

Hansgrohe Superprestige

02/10: Gieten
16/10: Zonhoven
6/11: Ruddervoorde
13/11 : Asper-Gavere
03/12: Spa-Francorchamps
23/12: Diegem
05/02: Hoogstraten
11/02: Noordzeecross

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *