Sinds enkele dagen is de letter O verdwenen uit het logo van Pr ximus bovenaan het hoofdkantoor, in de shops en op de website. Hiermee neemt het bedrijf deel aan de wereldwijde Missing Type-campagne, die loopt in 21 landen, waarbij de letters A, B en O tijdelijk uit beeld verdwijnen. Vandaag blijkt dat het Rode Kruis achter deze actie zit, die met de weggehaalde letters verwijst naar de gelijknamige bloedgroepen: pas als iets er niet is, mist men het. Zo is het ook met bloed: het Rode Kruis is continu op zoek naar nieuwe bloeddonoren.

Nieuw bloed nodig

Doel van de actie: mensen bewust maken van hun bloedgroep, én nieuwe donoren vinden.

Bloed is levensnoodzakelijk, of patiënten nu slachtoffer zijn van een ongeval, complicaties hebben tijdens een operatie of bloed nodig hebben omwille van een ziekte of ongeval. Wereldwijd zijn er elke seconde 3 bloedtransfusies nodig, daarbij wordt 54% van het gedoneerd bloed gebruikt om medische aandoeningen en bloedziektes te behandelen, 33% tijdens operaties, 5% na geboortes en 11% voor andere redenen zoals na verkeersongevallen.

Vroeg of laat krijgt 70% van de bevolking bloed toegediend, terwijl amper 3% effectief bloed geeft. Dit jaar zijn er in België meer dan 50.000 nieuwe donoren nodig om de bloedvoorraad van elke bloedgroep op peil te houden. De slogan van de campagne is dan ook:

J uw  l edgr ep redt levens. W rd d n r!
(Jouw bloedgroep redt levens. Word donor!)

Iedereen tussen 18 en 66 jaar oud én in goede gezondheid komt in aanmerking om donor te worden (zie www.rodekruis.be/donorzelftest).

Proximus neemt deel

Proximus heeft geen moment geaarzeld om de campagne te steunen. Het heeft zijn medewerkers ook uitgenodigd om de campagne actief te steunen op de sociale media door de A, B en O’s weg te laten in hun profielnaam en de posts en tweets van het Rode Kruis verder te delen. Zo kunnen ze er mee voor zorgen “dat niemand nog kan doen alsof zijn/haar neus bloedt”. Bovendien moedigt Proximus zijn medewerkers actief aan om massaal bloed te geven, op kantoor of overal waar het Rode Kruis dat organiseert (Kalender bloedinzamelingen Rode Kruis).

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *