Wie met De Lijn reist, kan vanaf 19 september zijn rit betalen met de 4411-app van Be-Mobile. Met het m-ticket, een elektronisch vervoerbewijs, wil Be-Mobile het gemakkelijker maken om mobiliteitsaankopen te doen zonder cash geld. Een m-ticket kost 1,80 euro en is een primeur voor het Belgisch openbaar vervoer.

‘Verschillende vervoermiddelen betalen zonder cash geld’

Stéphane Jacobs, Director Business Unit Mobility Payment (Be-Mobile):

Met deze app maken we het mensen makkelijker om hun rit met De Lijn te betalen, zonder dat ze cash geld op zak moeten hebben. De app biedt naast de bus- of tramrit ook betalen voor een parkeerplaats en het opladen van een elektrische auto aan. Zo kan je zorgeloos betalen voor verschillende vervoermiddelen. Op termijn willen we ook andere vervoermiddelen aanbieden. Daarmee wordt de app ook interessant voor bedrijven die hun werknemers een mobiliteitsbudget willen aanbieden in plaats van alleen een firmawagen.

1,20 euro goedkoper dan een biljet bij de chauffeur

Wie een m-ticket wil kopen, moet eerst de gratis 4411-app installeren. Eenmaal dat gebeurd is, kan je met enkele bewegingen op het scherm van de smartphone een m-ticket aanvragen. Het is niet nodig om een bestelcode in te voeren. Met een m-ticket kan je 60 minuten onbeperkt overstappen. Het m-ticket kost 1,80 euro, dat is 1,20 euro goedkoper dan een biljet bij de chauffeur.

Doordat Be-Mobile de app beheert, kunnen gebruikers er ook terecht voor andere m-tickets, bijvoorbeeld voor parkeren. De 4411-app van Be-Mobile is te vinden in de app stores voor Android, iOS (iPhone) en Windows).

Kleuren tegen zwartrijders

Het 4411-m-ticket is op verschillende manieren beveiligd tegen fraude. Doordat de kleuren van het m-ticket voortdurend veranderen tijdens de geldigheidsduur, is het onmogelijk om een screenshot te gebruiken als vervoerbewijs.

Betaling via telecomfactuur, kredietkaart of overschrijving

De gekochte m-tickets worden achteraf gefactureerd. Gebruikers van de 4411-app kunnen betalen via de telecomfactuur, de afrekening van de kredietkaart of via overschrijving.

1 miljoen sms- en parkeertickets per maand

Met het m-ticket breit Be-Mobile een vervolg aan het succesvolle sms-ticket van De Lijn en het sms-parkeren. In 2007 was Proximus (nu hoofdaandeelhouder van Be-Mobile) de eerste operator waarbij reizigers van De Lijn een sms-ticket konden kopen. Sindsdien hebben 4411-klanten al meer dan 16 miljoen sms-tickets aangevraagd.

4411 is nu een merk van het Smart Mobility-bedrijf Be-Mobile, dat gespecialiseerd is in Mobility as a Service-toepassingen. Bij Mobility As a Service investeert de gebruiker niet in een vervoermiddel, maar koopt hij een mobiliteitsoplossing op maat om zijn bestemming te bereiken. Be-Mobile verdeelt maandelijks ongeveer een miljoen tickets voor parkeren en De Lijn.

Het sms-ticket van De Lijn dankt zijn succes aan het gebruiksgemak en de lagere prijs dan een ticket bij de chauffeur. Sinds de invoering van het sms-ticket is de verkoop van losse tickets door de buschauffeur meer dan gehalveerd. Dat komt de stiptheid ten goede.

 

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *