Sinds 21 juni heeft KBC een proefproject opgezet waarbij bezoekers van de www.kbc.com-site bepaalde documenten kunnen checken op echtheid. De achterliggende technologie die daarbij gebruikt wordt, is de blockchaintechnologie. Enkel documenten, waarbij de melding “KBC biedt u de mogelijkheid om de echtheid na te gaan op www.kbc.com/nl/authenticity” verschijnt, kunnen op echtheid getest worden.

In deze tijden van fake news is het belangrijk dat een ontvanger kan checken of het nieuws en de verspreider van het nieuws authentiek zijn. KBC wil zich maximaal garant stellen voor het nieuws dat het verspreidt. KBC onderzoekt al langer de mogelijkheden van nieuwe technologieën en oplossingen, en heeft reeds ervaring opgedaan met blockchaintechnologie (onder meer via KBC Trade Finance en Bolero Crowdfunding). KBC wenst na te gaan hoe de blockchaintechnologie kan ingezet worden om de echtheid van door KBC uitgegeven documenten te waarborgen. Het project en de reacties van de gebruikers zullen grondig geëvalueerd worden.

Hoe gaat het praktisch in zijn werk? Persberichten en presentaties zullen eenvoudig gecheckt kunnen worden op echtheid. De echtheid kan enkel gecheckt worden voor pdf-documenten die gepubliceerd worden op deze website (www.kbc.com) én waarin uitdrukkelijk vermeld staat “KBC biedt u de mogelijkheid om de echtheid na te gaan op www.kbc.com/nl/authenticity.

 

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *