KBC Securities sluit zijn fusie- en overnameactiviteiten aan bij de wereldwijde mid-market M&A-adviseur Oaklins en krijgt exclusiviteit voor de Belgische markt. De andere bedrijfsactiviteiten van KBC Securities – zoals kapitaalmarkten en online brokerage (Bolero) – vallen niet onder de samenwerkingsovereenkomst.

In een bedrijfsomgeving die in toenemende mate op wereldschaal werkt, is het voor een plaatselijke speler cruciaal dat hij die internationale invalshoek kan hanteren. Door aan te sluiten bij Oaklins toont KBC Securities zijn ambitie om zijn fusie- en overnameactiviteiten uit te bouwen en daarmee marktleider te worden in België, net als dat voor de kapitaalmarktactiviteiten al het geval is.

Het fusie- en overnameteam van KBC Securities zal kunnen steunen op de expertise en lokale know-how van 700 ervaren specialisten in 16 bedrijfssectoren en gespreid over meer dan 40 landen. Oaklins staat voor 1.500 succesvolle transacties in de voorbije 5 jaar, wat hen de wereldwijde referentie maakt in fusies & overnames in het middensegment van de markt.

Deze samenwerking laat KBC Securities toe om zijn Belgische klanten actief te ondersteunen in hun internationale expansie en proactief overnameopportuniteiten te kunnen voorstellen in Europa, Noord-Amerika, het Verre Oosten of in een andere regio in de wereld. Voor klanten die wensen te verkopen of een investeerder zoeken, kan KBC Securities dankzij de internationale contacten en sectorexpertise nog beter dan voorheen relevante kopers of investeerders identificeren. Deze unieke combinatie van lokale contacten wereldwijd en specifieke sectorexpertise is de sleutel tot succes voor internationale M&A transacties.

Bartel Puelinckx, CEO, KBC Securities: “Vandaag is een belangrijke stap in onze strategie om de referentie te worden op de Belgische markt in fusies & overnames. Oaklins tilt onze M&A-propositie naar een ander niveau. Klanten willen vandaag dat hun financieel adviseur toegang heeft tot kopers en verkopers in iedere uithoek van de wereld. Met Oaklins combineren we het beste van 2 werelden: een diepgaande en ongeëvenaarde kennis van de Belgische bedrijvenmarkt met een universum van internationale verkopers en kopers in een waaier van sectoren. Deze unieke combinatie biedt onze Belgische bedrijven wereldwijde overname-opportuniteiten, terwijl het toegang garandeert tot het breedste spectrum van potentiele kopers in onze verkoopdossiers.”

Dr. Florian von Alten, Voorzitter van Oaklins International Inc., voegt daaraan toe: “We zijn trots dat KBC Securities verkozen werd om toe te treden tot Oaklins International. België ontbrak tot nu toe op onze Oaklins-kaart. KBC Securities zal met zijn team van 17 corporate finance-experts en zijn stevige positie op de Belgische bedrijvenmarkt onze adviesactiviteiten in M&A een sterke impuls geven. De Oaklins-transacties situeren zich qua waarde tussen de 25 en 250 miljoen euro, waarvan ongeveer de helft met een internationaal karakter. We verwachten dan ook dat het aantal internationale transacties van en met Belgische bedrijven weldra zal toenemen. Een paar veelbelovende projecten werden ondertussen al opgestart.”

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *