In amper 2 weken tijd opteerden al meer dan 1 000 KBC-klanten voor de tijdswinst en het gemak om hun woonproject digitaal af te sluiten

Sinds twee weken kunnen KBC-klanten hun woningkrediet en bijhorende verzekeringen (schuldsaldoverzekering en woningpolis) digitaal ondertekenen. Voor meer dan 1 000 woonprojecten werd het dossier al op deze manier afgesloten. Bedrijfsleiders kunnen sinds eind juni ook bedrijfskredieten en voorafbetaling belastingen op afstand tekenen.

KBC gaf zijn klanten al eerder de mogelijkheid om een woningkredietdossier op te starten, te bespreken en af te sluiten via (video)bellen of (video)chat met een adviseur in een Regionaal Adviescentrum in plaats van in een KBC-bankkantoor. Zo kunnen klanten hun vragen over een woningkrediet stellen vanop afstand (bv. van thuis uit) en ook buiten de gangbare kantooruren: de Regionale Adviescentra van KBC in Hasselt, Leuven, Gent, Antwerpen en Brugge zijn immers elke werkdag open van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

KBC gaat nu nog een stap verder en geeft zijn klanten de mogelijkheid om de documenten die horen bij het afsluiten van een woningkrediet en de bijhorende verzekeringen digitaal te ondertekenen in KBC Touch. Klanten hoeven zich dus niet meer te verplaatsen en kunnen hun woonproject bij KBC volledig digitaal doorlopen. Ze kunnen informatie opzoeken en simuleren wat een bepaalde woningkredietformule hen kost via de website van KBC (www.kbc.be), advies inwinnen en zich via (video)bellen/(video)chat laten begeleiden door een medewerker van een Regionaal Adviescentrum, en ten slotte alle documenten digitaal tekenen.

De klanten van KBC reageren heel enthousiast op deze mogelijkheid. Na amper twee weken staat de teller al op meer dan 1 000 digitaal ondertekende woningkredietovereenkomsten. De klanten stellen vooral het grote gebruiksgemak op prijs. Ze hoeven zich niet extra te verplaatsen naar een KBC-bankkantoor, sparen tijd uit en tegelijkertijd beperkt KBC het papierverbruik. Eenmaal het woonproject digitaal ondertekend is, blijft het voor de klanten beschikbaar in KBC Touch (de app waarmee de klant op tablet of pc zijn bankzaken en verzekeringen kan regelen) en in Doccle.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *