Mechelen, België; 23 juni 2016 – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft de eer haar Aandeelhouders, Warranthouders, Bestuurders en Commissaris uit te nodigen voor de Bijzondere en Buitengewone Algemene Vergaderingen die zullen worden gehouden op dinsdag 26 juli 2016 om 14 uur in de kantoren van notaris Matthieu Derynck (Van Halteren, Geassocieerde notarissen, De Lignestraat 13, 1000 Brussel).

Het voorstel tot benoeming van Mary Kerr als Bestuurder van Galapagos wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de Bijzondere Algemene Vergadering die zal worden gehouden op 26 juli 2016. Dr. Kerr, van Engelse nationaliteit, is Chief Executive Officer en bestuurder van NeRRe Therapeutics. Voorafgaand aan haar aanstelling bij NeRRe, bekleedde Mary gedurende meer dan 20 jaar verschillende topfuncties bij GSK, met als meest recente die van Senior Vice President and Global Franchise Leader van de Immuno-inflammation en Infectious Diseases franchise. Mary was een van de oprichters en lid van het Corporate Executive team van ViiV Healthcare, waar zij zorgde voor een ommekeer in de prestaties van de HIV activiteiten in Europa. Het grootste deel van haar carrière heeft zij gewerkt op het raakvlak van R&D en commerciële activiteiten in wereldwijde strategie en regionale operationele rollen, voornamelijk op het gebied van wees- en gespecialiseerde medicijnen. Mary behaalde een Ph.D. in Farmacologie aan de universiteit van Bradford, deed postdoctoraal onderzoek bij de Michigan Cancer Foundation in Detroit en heeft een MBA van de universiteit van Kingston. Ze is sinds oktober 2015 tevens Operating Partner bij Advent Life Sciences, een van de investeerder in NeRRe Therapeutics.

Om tot de Algemene Vergaderingen te worden toegelaten, dienen de houders van effecten uitgegeven door de Vennootschap zich te schikken naar artikel 536 van het Wetboek van vennootschappen en artikel 29 van de statuten van de Vennootschap, en de formaliteiten die beschreven zijn in de oproepingen, na te leven.

De oproeping en andere documenten die betrekking hebben tot de Algemene Vergaderingen kunnen worden geraadpleegd op www.glpg.com/shareholders-meetings.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *