Mechelen, België; 22 augustus 2016 – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigt de start aan van het FINCH Fase 3 programma waarin de werkzaamheid en veiligheid van eenmaal daags 100 mg en 200 mg filgotinib worden onderzocht bij reumapatiënten. De studie omvat zowel patiënten in het beginstadium van reuma, als patiënten die al eerder biologische reumamedicijnen hebben gebruikt.

Het FINCH programma omvat drie studies met filgotinib. FINCH 1 is een gerandomiseerde, 52-weekse studie in combinatie met methotrexaat (MTX) in 1650 patiënten die onvoldoende respons tonen op MTX. De studie bevat placebo- en adalimumab-controle groepen. Het primaire doel van de studie is de ACR201 score na 12 weken. In de studie zal ook een radiografische beoordeling van het kraakbeen na 24 en 52 weken plaatsvinden.

FINCH 2 is een 24-weken, gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde studie in 423 patiënten die al reumamedicijnen (cDMARD) gebruiken, en onvoldoende respons vertonen op een biologische behandeling. Het primaire doel van de studie is de ACR20 score na 12 weken.

FINCH 3 is een gerandomiseerde, 52-weekse studie in 1200 MTX-naïeve patiënten waarin filgotinib zowel als monotherapie, als in combinatie met MTX, wordt onderzocht. Primaire doel is de ACR20 score na 24 weken. Ook zal de radiografische voortgang worden beoordeeld.

“Het FINCH programma, geleid door onze samenwerkingspartner Gilead Sciences Inc., is zo ontworpen dat het een uitgebreide wereldwijde evaluatie mogelijk maakt van eenmaal daags 100 mg en 200 mg filgotinib bij patiënten in de beginstadia van reuma tot en met patiënten die resistent zijn voor biologische reumamedicijnen,” zegt Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer van Galapagos. “Voorbereidingen voor de start van studies met filgotinib in de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa in het vierde kwartaal van dit jaar zijn in volle gang.”

De uitvoering van het FINCH programma in reuma begint in de Verenigde Staten en Europa, andere regio’s zullen volgen. Voor meer informatie: www.clinicaltrials.gov.

Galapagos en Gilead zijn een samenwerking aangegaan voor de wereldwijde ontwikkeling en commercialisatie van filgotinib voor ontstekingsziekten. Filgotinib is een medicijn in ontwikkeling; de veiligheid en werkzaamheid is nog niet definitief vastgesteld. Voor meer informatie: www.glpg.com/filgotinib.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *