Mechelen, België; 19 september 2016 – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigt een kapitaalverhoging aan als gevolg van de uitoefening van warrants.

Galapagos heeft 60.320 nieuwe aandelen uitgegeven op 19 september 2016, met een totale kapitaalverhoging van €603.289,80 (inclusief uitgiftepremie) tot gevolg.

Overeenkomstig de regels van het warrantuitoefeningsprogramma van Galapagos’ Directiecomité, dat erin voorziet dat leden van het Directiecomité automatisch een minimum aantal warrants uitoefenen onder bepaalde voorwaarden, heeft CEO Onno van de Stolpe 15.000 warrants uitgeoefend en hebben twee leden van het Directiecomité in het totaal 10.000 warrants uitgeoefend. Naast Onno van de Stolpe, heeft ook een ander lid van de Raad van Bestuur 2.520 warrants uitgeoefend.

Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving1 deelt Galapagos mee dat haar maatschappelijk kapitaal thans €249.720.553,98 bedraagt; het totaal aantal stemrechtverlenende effecten bedraagt 46.169.828, wat gelijk is aan het totaal aantal stemrechten (de “noemer”); alle stemrechtverlenende effecten en alle stemrechten zijn van dezelfde categorie. Het totaal aantal rechten (warrants) om in te schrijven op nog niet uitgegeven stemrechtverlenende effecten bedraagt 3.552.657, wat tevens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten dat bij de uitoefening van die warrants kan worden verkregen. Galapagos heeft geen in stemrechtverlenende effecten converteerbare obligaties noch aandelen zonder stemrecht uitstaan.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *