Een tijd geleden zong R.E.M. “It’s The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)”, ofwel “Dit is het einde van de wereld die we kennen (en ik voel me goed)”. Op 14 november 2016 krijgen studenten van alle Belgische universiteiten en hogescholen de kans om deel te nemen aan een denkoefening rond “het einde van het net dat we kennen”. En zullen ze zich goed voelen?

In samenwerking met Sia Partners organiseert ENGIE Electrabel de vierde uitgave van de wedstrijd ‘Shape Your Future in Energy’. Het is voor studenten een unieke gelegenheid om de fascinerende wereld van energie te ontdekken.

Branding & Partnerships Officer Candice Lemoine vertelt hoeveel belang ENGIE Electrabel hecht aan dit evenement: “Voor ons is het zeer belangrijk dat de talenten van morgen ons bedrijf leren kennen. Dit evenement is een uitgelezen gelegenheid om bij studenten interesse voor ons bedrijf op te wekken en hen de uitdagingen van vandaag en morgen te leren kennen. ENGIE Electrabel wordt vooral geassocieerd met technische aspecten. Door deze uitdaging worden studenten zich ervan bewust dat ook tal van economische en strategische aspecten in het spel zijn. Wij zijn er daarnaast van overtuigd dat de nieuwe blik waarmee studenten naar de uitdagingen van het bedrijf kunnen kijken enkel verrijkend kan zijn.”

Dagprogramma

De studenten zullen een dag lang, onder begeleiding van energie-experts, een van de moeilijkste vraagstukken van de huidige energiemarkt moeten oplossen. Ze gaan in teams nadenken over nieuwe oplossingen voor het net van morgen.

Het zal een zeer actieve dag worden met workshops in teamverband, coaching en presentaties. Het team dat de meest innovatieve oplossing bedenkt, wordt beloond met een cheque van 3.000 euro. In totaal valt onder de deelnemende teams 5.000 euro te verdelen.

Als afsluiting van de dag, krijgen de studenten de gelegenheid om een debat bij te wonen over hetzelfde thema. Aan het debat nemen experts en managers uit de sector deel. Tot slot is er een receptie waar ze nog even informeel kunnen napraten met de aanwezige experts en managers.

Candice Lemoine: “Dit is voor deze studenten een unieke kans om hun theoretische kennis in de praktijk te brengen. Bovendien is het een gelegenheid om hun ideeën te toetsen aan een panel van experts. Ze zullen ook blijk moeten geven van analytisch vermogen en competentie bij het presenteren van hun ideeën aan onze experts.”

Het net van morgen

Het onderwerp van deze denkoefening is: “Distributed energy generation: the end of the grid as we know it?” Dit thema staat centraal in de energietransitie die onze markten drijft. Decentrale productie, ontwikkeling van hernieuwbare energie, opslag van energie, digitalisering … Het zijn stuk voor stuk revoluties die het net dat we kennen volledig hertekenen. “Voor ons is het interessant om onze experts te confronteren met de visie van deze nieuwe generatie studenten. De eerste drie edities van dit evenement leverden trouwens al meerdere innovatieve ideeën op. We rekenen erop dat het dit keer ook het geval zal zijn,” aldus Candice Lemoine.

Je bent student en gepassioneerd door de wereld van energie. Schrijf je snel in en breng anderen mee. De inschrijvingen worden afgesloten op 30 oktober. Het evenement vindt plaats op maandag 14 november in de ENGIE Tower in Brussel. Inschrijven kan via de link www.shape-your-future-in-energy.com.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *