ENGIE Electrabel lanceert samen met partner Sungevity een nieuw PV-aanbod op maat voor particulieren met een eenvoudige doelstelling: “Zonnepanelen voor iedereen en zonder zorgen”. Het nieuwe PV-aanbod van ENGIE Electrabel is een totaalaanbod voor de consument; of ze nu klant zijn bij ENGIE Electrabel of niet en of ze willen investeren in een nieuwe installatie of een onderhoud of herstelling willen voor hun bestaande installatie. Om de beste service te kunnen bieden voor de installatie van nieuwe zonnepanelen heeft ENGIE Electrabel de toonaangevende dienstverlener op de internationale markt voor zonne-energie, Sungevity gekozen als exclusieve partner voor België. Dit partnership combineert de betrouwbaarheid van een sterk bedrijf met hoogstaande technische expertise ten dienste van de klant.

De energiesector is in beweging. Er is een heuse revolutie aan de gang. ENGIE Electrabel is ervan overtuigd dat photovoltaïsche elektriciteitsproductie een belangrijke rol moet spelen in het beantwoorden van de klimaatuitdagingen van onze maatschappij. Het is een duurzaam en rendabel productiemiddel. Ook is de kost ervan de laatste acht jaren sterk gedaald met -70%. In functie van de regio en de installatie kan het rendement tot 17% oplopen. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) schat dat zonnepanelen in België kunnen voorzien in 25% van het elektriciteitsverbruik. Door met zonne-energie te voorzien in 25% van het elektriciteitsverbruik wordt jaarlijks 8 miljoen ton CO2-uitstoot vermeden.

Het PV-aanbod van ENGIE Electrabel is een totaalaanbod dat tweeledig is:

  • De installatie van nieuwe zonnepanelen op een hele nieuwe manier. Hiervoor heeft ENGIE Electrabel Sungevity gekozen als exclusieve partner; een internationale specialist in PV. Dankzij Sungevity’s performante software gecombineerd met hoogstaande satelliet- en luchtbeelden, kan de klant in real time verschillende simulaties zien op zijn computerscherm van hoe de installatie er zal uitzien. Tegelijkertijd krijgt hij via telefoon de uitleg over het op maat gemaakte aanbod (iQuote) die werd opgemaakt zonder dat iemand zich heeft moeten verplaatsen. Dit gedetailleerde aanbod houdt rekening met het gekozen materiaal, een nauwkeurige voorspelling van de verwachte elektriciteitsproductie, lokale subsidies en belastingen en de mogelijke besparing op de energie factuur van de klant. Dankzij de continue monitoring kan Sungevity in geval van problemen contact opnemen met de klant om de situatie te verhelpen zodat de installatie maximale prestaties levert. De klant kan ook de installatie zelf online monitoren.
  • Een snelle en kwaliteitsvolle service voor de herstelling van bestaande installaties dankzij een sterk en betrouwbaar lokaal netwerk van herstellers waar ENGIE Electrabel mee samenwerkt.

Tegen het einde van het jaar zal het mogelijk zijn om boxx, het digitale brein van de woning en gelanceerd in april, te combineren met een PV-installatie. Deze nieuwe functie zal de gebruiker toelaten om in real time de geproduceerde elektriciteit van zijn zonnepanelen op te volgen. 

Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux: “De ENGIE Groep is bezig met een heuse transformatie en heeft de ambitie om de toonaangevende speler te zijn in de energietransitie. ENGIE Electrabel staat volledig achter deze ambitie en vertaalt deze zeer actief in het voordeel van haar 2,8 miljoen klanten. Door haar aanbod te vernieuwen, wil ENGIE Electrabel haar rol als leider van energie in België ten volle opnemen en haar klanten laten genieten van de expertise van haar werknemers om hen te begeleiden naar een comfortabele en energiezuinige thuis.”

Voor meer info: www.engie-electrabel.be/zonnepanelen

* Volgens onze berekeningen:

  • Vlaanderen: rendement tot 11%, met een gemiddelde besparing van 500 euro, na aftrek van het prosumertarief.
  • Wallonië: rendement tot 17%, met een gemiddelde besparing van 1.200 euro, rekening houdend met de premie volgens het Qualiwatt systeem en zonder rekening te houden met een mogelijk prosumententarief.
  • Brussel: rendement tot 10%, met een gemiddelde besparing van 1.400 euro tot 2017, en van 1.000 euro vanaf 2018 rekening houdend met de vergoeding onder de vorm van groenestroomcertificaten.
De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
,
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *