ENGIE Electrabel is verbaasd over de foute en verwarrende info die vanochtend in DH is verschenen. Er zijn bouwkundige werken aan de gang op de site van Tihange. Onderaannemers zijn er aan de slag.

Tijdens het uitvoeren van werken op 7 september is een gebouw in het niet-nucleaire deel beschadigd geraakt. Wij hebben toen meteen in alle transparantie gecommuniceerd.

Wij hebben de kerncentrale (Tihange 1) stilgelegd. Er zijn analyses bezig om te zien welke herstellingswerken nodig zijn en om duidelijkheid te krijgen over wie verantwoordelijk is.

ENGIE Electrabel betreurt voor de zoveelste keer de amalgamen die door sommigen worden gemaakt en die onterecht de veiligheid van de nucleaire installaties in België in diskrediet willen brengen.

De Belgische kerncentrales zijn betrouwbaar en horen, volgens internationale studies tot de meeste robuuste ter wereld. Wij investeren elk jaar 200 miljoen euro in de continue verbetering van onze centrales. Ten slotte, en vooral, de nucleaire veiligheid is onze absolute topprioriteit net zoals voor onze 2.000 werknemers binnen nucleair. Wij voldoen strikt aan alle geldende regels en houden ons aan de hoogste internationale normen.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *