Wind4Wallonia en VENTIS huldigen deze vrijdag de uitbreiding van het windmolenpark van Dour-Quiévrain-Hensies in, in bijzijn van de heer Carlo Di Antonio, Waals Minister van Milieu en Ruimtelijke ordening. Vier nieuwe windturbines (twee van VENTIS en twee van Wind4Wallonia) vervolledigen het bestaande park dat het grootste van België wordt. De windturbines zijn voorzien van een speciaal innovatief systeem dat het geluid afzwakt. Dit park zal bijdragen aan de Waalse objectieven inzake de strijd tegen de klimaatopwarming door het Gewest van duurzame energie te voorzien. Het park is het grootste windmolenpark van België geworden en zal tweemaal het equivalent verbruik produceren van de gezinnen van de drie gemeenten waar de windmolens ingeplant staan.

Wind4Wallonia (partnership tussen ENGIE Electrabel en Waalse intercommunales) en VENTIS nemen de noordelijke uitbreiding van het windturbinepark Dour-Quiévrain-Hensies in dienst. Met vier nieuwe windturbines, wordt het park het grootste van België met 18 geïnstalleerde turbines voor een totaal vermogen van ongeveer 40 MW. De geschatte productie bedraagt 90.000.000 kWh per jaar en komt overeen met het dubbele van het equivalent gemiddeld verbruik van de gezinnen die in de drie betrokken gemeenten wonen. Jaarlijks zal ongeveer 41.000 ton CO2 vermeden worden.

Het park dat sinds 2007 in het Henegouwse landschap te zien is, is een mooi voorbeeld van een publiek-private samenwerking aangezien het zowel twee private ontwikkelaars verenigt, maar ook gemeenten, een burgercoöperatieve en meerdere Waalse intercommunales. Sinds de realisatie draagt het park actief bij aan het lokaal economisch weefsel en aan de Waalse objectieven wat de ontwikkeling van hernieuwbare energie betreft. De nieuwe windmolens werden perfect in het bestaande park geïntegreerd door zeer strikt de milieuvergunning te respecteren. Ze zijn eveneens voorzien van het innovatieve TES systeem dat het geluid van de nieuwe windturbines gevoelig afzwakt.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
,
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *