ENGIE en EVbox hebben in Nederland de grootste aanbesteding binnengehaald voor de installatie van openbare laadpunten voor elektrische voertuigen in Rotterdam en in 16 andere gemeenten waaronder Den Haag.

Het contract omvat de installatie van 4.000 oplaadpunten voor elektrische voertuigen in de hele concessiezone, waarvan 1.800 in Rotterdam. ENGIE zal instaan voor de installatie, het beheer en de uitbating van de oplaadpunten. De analyse van de Big Data is van groot belang tijdens de installatie van het systeem om het gebruik te optimaliseren van het oplaadnetwerk.

ENGIE heeft reeds andere contracten in het domein binnengehaald. In juli jongstleden meer bepaald heeft het partnership tussen Powerdale en ENGIE Cofely Luxemburg hebben bestellingen ontvangen van de 5 distributienetbeheerders in Luxemburg (Creos, Sudstroum, Electris, de gemeente Ettelbruck en de stad Diekirch) voor de installatie van 800 openbare laadpunten. De installatie van deze laadpunten zal over een periode van 4 jaar gebeuren (2017-2020). ENGIE heeft eveneens het onderhoudscontract binnengehaald van dat platform voor een periode van 12 jaar.

In Frankrijk, ten gevolge van de recent gerealiseerde installatie in 2015 en 2016 in Calvados (420 oplaadpunten), in Seine-et-Marne (380 oplaadpunten), in Eure-et-Loir (298 oplaadpunten) en in l’Indre (240 oplaadpunten) zal ENGIE Ineo bijna 1.100 nieuwe oplaadinfrastructuren voor voertuigen op batterijen uitrollen in 3 andere departementen.

Als pionier binnen de energierevolutie, ziet ENGIE de transportsector als een belangrijke pijler om te ontwikkelen. Het transport is verantwoordelijk voor 23% van de CO2-emissies in de wereld en 95% van de brandstoffen is op basis van petroleum. Een transformatie naar een meer duurzame mobiliteit met minder CO2-uitstoot, dat minder vervuilend is en veel vlotter is vandaag essentieel, voornamelijk in steden waar 3 op de 4 inwoners in 2050 zullen wonen. Daarom ontwikkelt ENGIE activiteiten binnen het verlenen van advies, stedelijke planning en oplossingen voor collectief transport (elektrificatie, signalisatie, hulp bij de uitbating, informatie voor de reizigers), alternatieve brandstoffen (waarvan mobiliteit op gas, elektriciteit en waterstof) en digitale platformen om het verkeer vlotter te maken.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *