Tijdens het officiële lanceringsmoment in het Egmontpaleis te Brussel werd Colruyt Group maandagavond officieel benoemd tot ‘voice’ van Sustainable  Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Hiermee treedt de groep het komende jaar op als woordvoerder van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Deze doelstellingen moeten onder meer armoede uit de wereld helpen, ongelijkheid bestrijden en klimaatverandering aanpakken.  Samen met 7 andere Belgische organisaties helpt Colruyt Group die doelstellingen bekender te maken bij het grote publiek in België. Daarnaast wil de retailer zo veel mogelijk mensen en organisaties inspireren en aanmoedigen om zelf ook actief mee te werken aan meer duurzame ontwikkeling.

 

Samen meer vooruitgang boeken
 

Colruyt Group ging in op de vraag van het Belgische duurzaamheidsnetwerk The Shift om ambassadeur te worden van de VN-ontwikkelingsdoelstellingen, omdat die naadloos aansluiten bij zijn inspanningen voor een duurzamere samenleving. Colruyt Group werkt graag mee aan het bekender maken van de 17 SDG’s en het vergroten van het draagvlak voor meer duurzaamheid.

De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties zijn begin dit jaar officieel van start gegaan en lopen tot en met 2030, als opvolger van de millenniumdoelstellingen (2000 – 2015). Uniek is dat de SDG’s door alle landen zijn erkend. Ze vormen dus een bruikbaar referentiekader voor iedere overheid, organisatie of individu wereldwijd die wil werken aan een duurzamere wereld. De internationaal aanvaarde streefdoelen, begrippen en afspraken zullen zorgen voor meer richting en vooruitgang en worden dé norm om de duurzaamheid van initiatieven allerhande te toetsen.

De duurzame ontwikkelingsagenda van de VN is heel breed en telt 17 doelstellingen gebundeld rond de vijf P’s: people, planet, prosperity, peace en participation. Heel wat van de doelstellingen zijn erop gericht om de armoede uit de wereld te helpen, de ongelijkheid te bestrijden en de klimaatverandering aan te pakken.

Van lokale actie via mondiale agenda naar nieuwe projecten
 

Het komende jaar zal Colruyt Group al zijn communicatiekanalen inzetten om het brede publiek warm te maken voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Zo zal de groep al zijn duurzaamheidsprojecten inpassen in de mondiale agenda. Op de duurzaamheidswebsite www.simplysustainable.com zal bij elke realisatie duidelijk gemaakt worden dat die bijdraagt aan de realisatie van één of meer van de 17 SDG’s. Ook in de communicatie naar medewerkers en klanten zal Colruyt Group realisaties telkens linken aan de ontwikkelingsdoelstellingen. Het bedrijf hoopt zo mensen en organisaties te inspireren om actief mee te werken aan een duurzamere toekomst.

Daarnaast zal Colruyt Group ook zijn talrijke partnerbedrijven en –organisaties oproepen om hun voorbeeld te volgen en hun duurzaamheidsprojecten eveneens te kaderen in de mondiale ontwikkelingsagenda. Alle acht Belgische ambassadeurs zullen hun contacten trouwens aanmoedigen om mee te doen. Zo vergroot de kans dat meerdere partners mekaar vinden rond één of meer gezamenlijke doelstellingen en nieuwe projecten opzetten.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *