Op het dak van de sorteercentra van Charleroi en Luik liggen vanaf nu 6.500 zonnepanelen te blinken. Goed voor maar liefst 17.000 m2 aan zonne-energie. 

De zonnepanelen die sinds kort op het dak van het sorteercentrum in Fleurus (Charleroi) liggen,  werden zonet plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van Waals minister van Energie Christophe Lacroix en de CEO’s van bpost en Engie, Koen Van Gerven en Philippe Van Troeye.

bpost gaf de  daken in bruikleen aan ENGIE voor de plaatsing van  6.500 zonnepanelen op de sites van Charleroi en Luik, goed voor 17.000 m2 aan zonne-energie en een verwachte jaarproductie van 1.700.000 kWh of het equivalent jaarlijks verbruik van circa 500 gezinnen. Deze productie zal grotendeels lokaal verbruikt worden.

Met de 15.000 m2  zonnepanelen die reeds op bpost-gebouwen liggen, verdubbelt bpost nu haar  fotovoltaïsche energiecapaciteit. Als onderdeel van haar duurzaamheidsstrategie streeft bpost ernaar zoveel mogelijk de ecologische voetafdruk van haar activiteiten te verminderen. Daarom werkt het bedrijf enkel met 100% groene elektriciteit en produceert ze zoveel mogelijk energie zelf. Ook de gebouwen zijn uitgerust met energiebesparende systemen zoals moderne LED verlichting, thermische isolatie, energie-efficiënte warmteventilatie en airconditioning. Deze globale aanpak leverde bpost voor de vierde keer op rij de plaats op van meest groene postbedrijf ter wereld in de IPC ranking en versterkt haar bijdrage aan de Sustainable Development Goals (SDG’s), opgesteld door de Verenigde Naties.

Na een succesvolle start in augustus 2016 op de residentiële markt, lanceerde ENGIE eind 2016 ook haar zonnepanelenaanbod voor bedrijven in België. Hiervoor werd een nieuw filiaal, ENGIE SUN4BUSINESS opgericht. ENGIE SUN4BUSINESS is een partnership tussen ENGIE Electrabel en Orka; een Belgisch bedrijf dat al tientallen zonne-energieprojecten ontwikkeld heeft bij ondernemingen in Vlaanderen en Brussel voor een totaal geïnstalleerd vermogen van 32 MWp.   ENGIE SUN4BUSINESS heeft de investering van bpost gefinancierd via het systeem van derden-investeerders en levert de energie aan een voordelige prijs. Na 10 jaar wordt bpost eigenaar van de installaties. ENGIE Fabricom Solar Technics, een filiaal van ENGIE, staat in voor de installatie van de zonnepanelen en het onderhoud ervan.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *