De sociale partners en de directie van bpost hebben vandaag in het paritair comité unaniem een akkoord bereikt over de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor de periode  2016 – 2017. Het akkoord vormt het sluitstuk van constructief sociaal overleg tussen alle partijen.

De nieuwe CAO voorziet een aantal belangrijke maatregelen om de koopkracht te verbeteren, zoals verhoogde waarde van de maaltijdcheques, een hogere eindejaarspremie en hogere terugbetaling van verplaatsingskosten. Daarnaast zijn er ook afspraken gemaakt omtrent maatregelen ter bevordering van de tewerkstelling, de directie engageerde zich onder andere om over de hele duur van de CAO niet over te gaan tot naakte ontslagen. Er worden ook meer opleidingen en begeleiding voorzien voor nieuwe medewerkers.

Koen Van Gerven, CEO van bpost is zeer tevreden met het bereikte akkoord “De goedkeuring van de CAO is het bewijs dat het sociale dialoog met onze partners echt werkt. Het akkoord stelt ons in staat om, via het engagement van onze medewerkers, verder te werken aan de groeiambitie van het bedrijf.”

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *