Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

bpost

bpost heeft op 7 augustus 2017 een akkoord gesloten voor de overname door bpost van Bubble Post. Hiermee bevestigen beide bedrijven hun groeiambitie in slimme en duurzame stadsdistributie en verrijkt bpost haar hybride netwerk met complementaire expertise rond gekoeld transport.

Op het dak van de sorteercentra van Charleroi en Luik liggen vanaf nu 6.500 zonnepanelen te blinken. Goed voor maar liefst 17.000 m2 aan zonne-energie. 

De leden van de nieuw samengestelde Raad van Bestuur van bpost hebben vandaag François Cornelis benoemd tot nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur. François Cornelis volgt Françoise Masai op als Voorzitter van de Raad van Bestuur van bpost.

bpost en DynaGroup hebben op 12 december 2016 een akkoord ondertekend met betrekking tot de overname door bpost van 100% van de aandelen van DynaGroup. De aankoop heeft als doel de pakjesdivisie van bpost te versterken met nieuwe en complementaire logistieke know how, en DynaGroup’s groei-platform nog sneller (internationaal) uit te bouwen.

Op 30 november 2016 heeft bpost 100% van de aandelen van de Belgische filialen van Lagardère Travel Retail overgenomen. Eerder had de Belgische Mededingingsautoriteit de transactie al goedgekeurd.

bpost kondigt vandaag een belangrijke stap aan in de overname van de Belgische activiteiten van Lagardère Travel Retail. De Belgische Mededingingsautoriteit heeft de transactie goedgekeurd op voorwaarde dat een aantal verbintenissen worden nageleefd.

bpost bevestigt dat het een mogelijke vriendelijke toenadering tot PostNL intern onderzoekt. bpost is verrast door en betreurt het onopzettelijk lek van een intern en vertrouwelijk werkdocument, dat geleid heeft tot berichtgeving in de media rond een mogelijke aangepast voorstel aan PostNL.

Belfius, bpost en Proximus investeren samen in het online platform Citie om de Belgische lokale economie te steunen en de positie van ons land op de digitale kaart te versterken. Met Citie  willen ze vanuit hun eigen expertise en lokale verankering handelaars, consumenten en lokale overheden dichter bij elkaar brengen.

De sociale partners en de directie van bpost hebben vandaag in het paritair comité unaniem een akkoord bereikt over de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor de periode  2016 - 2017. Het akkoord vormt het sluitstuk van constructief sociaal overleg tussen alle partijen.

De bedrijfsopbrengsten (inkomsten) bedroegen 591,9 miljoen EUR, d.i. een daling met 1,0 %, ingevolge een veerkrachtige Domestic Mail, uitstekende volumes bij Domestic Parcels en een aanhoudende groei van International Parcels, tenietgedaan door een verwachte lagere vergoeding voor de DAEB. 

bpost lanceert vandaag bringr, een innovatief deelplatform dat  smartphone gebruikers toelaat om een chauffeur te vinden voor goederen die ze willen versturen.

bpost bevestigt dat het onderhandelingen heeft gevoerd met PostNL met het oog op een mogelijke combinatie van de twee bedrijven via een vriendelijk openbaar overnamebod van bpost op alle aandelen van PostNL. Deze onderhandelingen hebben uiteindelijk niet geleid tot een overeenkomst over de voorwaarden van dergelijke transactie.

Vandaag vond de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders plaats. Zij keurde de financiële resultaten 2015 van de Vennootschap alsook de uitkering van het dividend goed, conform het voorstel van de Raad van Bestuur om een finaal totaal dividend van 1,29 € bruto per aandeel te betalen, waarvan 1,05 € reeds betaald werd in december 2015.

De bedrijfsopbrengsten (inkomsten) bedroegen 604,5 miljoen EUR (-2,0 %), ingevolge de veerkrachtige prestatie van Domestic Mail en de groei bij Parcels, tenietgedaan door de verwachte lagere vergoeding voor de DAEB.

bpost kondigt vandaag de ondertekening aan van een akkoord om de Belgische activiteiten van Lagardère Travel Retail over te nemen. Deze overname past in de groei- en diversifiëringsstrategie van bpost, want ze moet ervoor zorgen dat het bedrijf dichter bij zijn klanten staat en hun meer “convenience” biedt. Om deze transactie af te ronden moet bpost eerst nog het akkoord krijgen van de mededingingsautoriteiten.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.055 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden