PT Bekaert Indonesia, de productie-eenheid van Bekaert in Indonesië, heeft vandaag de inhuldiging van de Garuda 5 uitbreiding en de 20ste verjaardag van de vestiging gevierd. De inhuldiging vond plaats in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, die de Belgische Economische missie naar Indonesië leidt, en Bert De Graeve, Voorzitter van de Raad van Bestuur. De plechtigheid werd bijgewoond door politieke, diplomatieke en economische vertegenwoordigers uit België en Indonesië, alsook door klanten en andere zakenrelaties van Bekaert in Indonesië.

Bert De Graeve, Voorzitter van de Raad van Bestuur verklaarde: “Het bezoek van HKH Prinses Astrid en van de Belgische en Indonesische autoriteiten is een grote eer voor Bekaert, voor onze klanten en andere gasten, en voor alle werknemers van PT Bekaert Indonesia. Tijdens haar 20-jarig bestaan heeft de vestiging in Karawang in sterke mate bijgedragen aan de groei van de automobiel- en bouwsector in Indonesië en de regio Zuidoost-Azië. PT Bekaert Indonesia levert eveneens een belangrijke bijdrage aan het succes van de Bekaertgroep. Het is een eer om, samen met de 1 000 werknemers van onze vestiging in Karawang, onze gewaardeerde gasten te mogen verwelkomen vandaag.”

Bekaert

Bekaert (www.bekaert.com) is een wereldmarkt- en technologisch leider in staaldraadtransformatie en deklaagtechnologieën. Door het continu creëren van toegevoegde waarde streven we ernaar de voorkeurleverancier voor staaldraadproducten en –oplossingen te zijn voor onze klanten wereldwijd. Bekaert (Euronext Brussels: BEKB) is een globale onderneming die wereldwijd bijna 30 000 medewerkers telt, met hoofdzetel in België en een jaaromzet van € 4,4 miljard.

Bekaert in Indonesië

Bekaert in Indonesië stelt meer dan 1 000 werknemers tewerk en belevert klanten in Indonesië, Zuidoost-Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. PT Bekaert Indonesia produceert en levert een brede waaier aan staaldraadoplossingen voor tal van sectoren, waaronder de automobiel-, bouw- en landbouwsector, met producten zoals staalkoord voor banden, verzinkte draden, Dramix® voor betonversterking, en afrasteringen. Bekaert’s cumulatieve investeringen in Indonesië bedragen ongeveer USD 200 miljoen.

Na afronding van de geplande fusie van de kabel- en advanced cords businesses van Bekaert en Bridon – onderhevig aan de gebruikelijke closing voorwaarden – zal de staalkabelvestiging van Bridon in Citibung, Bekasi, opgenomen worden in Bridon Bekaert Ropes Group en zo de tweede productie-eenheid van Bekaert in Indonesië worden.

Garuda 5

Garuda is een mythische vogel en het nationaal embleem van Indonesië. PT Bekaert Indonesia noemt en nummert haar expansiefases naar Garuda. De inhuldiging van 18 maart 2016 heeft betrekking tot de 5de uitbreiding van PT Bekaert Indonesia – Garuda 5 – die een verhoging van de productiecapaciteit van staalkoord met 20% inhoudt. Bekaert speelt zo in op de toenemende vraag van de bandenproducenten

in de regio.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *