Bekaert, wereldmarkt- en technologisch leider in staaldraadtransformatie en deklaagtechnologieën en Ontario Teachers’ Pension Plan, de voormalige eigenaar van Bridon, hebben de fusie van hun kabel en advanced cords businesses succesvol afgerond.
Andrew Caffyn, voorheen Voorzitter van Bridon, werd benoemd tot Voorzitter van de Raad van bestuur van de nieuwe groep. Bruno Humblet, voormalig Chief Financial Officer van Bekaert, werd benoemd tot CEO. Bruno zal vervangen worden door Beatríz García-Cos Muntañola, de nieuwe CFO van Bekaert.

De op 7 december 2015 aangekondigde fusie voldoet aan alle gereglementeerde goedkeuringsvereisten en gebruikelijke closing voorwaarden, waaronder de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten in de VS, EU, Brazilië, Chili, Australië, China en Zuid-Korea. Bekaert en Ontario Teachers’ hebben een joint venture opgericht waarin Bekaert 67% van de aandelen bezit en Ontario Teachers’ 33%. De joint venture start vandaag haar gezamenlijke activiteiten onder de naam Bridon-Bekaert Ropes Group en voegt de kabel- en advanced cords capaciteiten samen van ongeveer 2 500 werknemers, 19 productievestigingen in 11 landen, marktgerichte R&D en een wereldwijd verkoop- en distributienetwerk. De fusie laat toe om de schaalgrootte en complementaire sterkten van Bekaert en Bridon te benutten en zal waardecreatie nastreven voor klanten en voor de nieuwe groep. Bekaert heeft een gevestigde aanwezigheid in de staalkabelmarkten in Latijns-Amerika, Canada en Australië en brengt ook de advanced cords business in. Bridon heeft met kabeldraad, strengen, staalkabels en synthetische kabels sterke posities in Europa en de VS. De fusie beoogt bijkomende groeimogelijkheden in Azië.

Uit deze fusie ontstaat ’s werelds leidende kabelgroep met een jaaromzet van ongeveer USD 650 miljoen (huidig equivalent van € 580 miljoen) in een genormaliseerde business context. De financiële resultaten van Bridon- Bekaert Ropes Group worden vanaf vandaag opgenomen in de geconsolideerde cijfers van Bekaert. De transactie zal in een genormaliseerde business context ongeveer USD 350 miljoen (€ 315 miljoen aan huidige koersen) toevoegen aan Bekaerts geconsolideerde omzet op jaarbasis. De groep verwacht lagere cijfers in de eerstkomende twee jaar door de huidige instabiliteit in de sectoren van olie, gas en mijnbouw.

Bruno Humblet, CEO van Bridon-Bekaert Ropes Group: “We zijn trots de afronding van de fusie te kunnen aankondigen. Sinds we onze plannen bekend maakten in december van vorig jaar, hebben we een diepgaande afrondingsprocedure doorlopen en hebben we ons voorbereid op het integratieproces. Nu kunnen we ons volledig concentreren op het business doel van onze fusie en we nodigen onze klanten, medewerkers en aandeelhouders uit om deel te nemen aan onze plannen en ambities. We zijn wereldleider in kabel- en advanced cords oplossingen en ons doel is om in de toekomst aanzienlijke waarde te creëren door uitmuntende kwaliteit en service te leveren aan onze klanten.”

Matthew Taylor, CEO van Bekaert: “In naam van Bekaert en van Ontario Teachers’, aandeelhouders van Bridon-Bekaert Ropes Group, wens ik de groep alle succes toe in het realiseren van hun ambities. De fusie is het gevolg van onze vaste overtuiging in de voordelen van het uitbouwen van een globale kabelgroep die zijn competenties en schaalgrootte kan benutten ten gunste van klanten over de hele wereld. De huidige economische terugval in bepaalde sectoren en de impact van de keuze van het Verenigd Koninkrijk om uit de Europese Unie te stappen, doen geen afbreuk aan ons vertrouwen in de opportuniteiten voor toekomstig succes van Bridon-Bekaert Ropes Group. Het team beschikt over sterk leiderschap en we zijn ervan overtuigd dat ze de kabelgroep zullen omvormen tot een succesvolle busines.”

Bridon-Bekaert Ropes Group start vandaag met een executive team onder leiding van Bruno Humblet, CEO, en met een Raad van bestuur onder het voorzitterschap van Andrew Caffyn en met de volgende leden:

 • –  Harry Kenyon-Slaney, Senior Advisor bij McKinsey & Company en voormalig lid van het Group Executive Committee van Rio Tinto

 • –  Beatríz García-Cos Muntañola, de nieuwe Chief Financial Officer van Bekaert en voormalig CFO van de Mijnbouwactiviteiten van Trafigura Pte Ltd

 • –  Curd Vandekerckhove, Executive Vice President Bekaert Noord-Azië en Global Operations en lid van het Bekaert Group Executive

 • –  Russell Hammond, Directeur Industriële Producten, Energie & Elektriciteit bij Ontario Teachers’ Pension Plan

 • –  Iain Kennedy, Directeur Europa, Midden-Oosten en Afrika bij Ontario Teachers’ Pension Plan

Persbericht 29 juni 2016 – Bridon-Bekaert Ropes Group gaat van start 1/2

Doel, markten en vennootschappen van Bridon Bekaert Ropes Group

 • –  Bekaert en Bridon hebben hun kabel businesses gestaag uitgebreid met hoogperformante kabels voor de mijnbouw, de olie- en gassector, hijsuitrusting en infrastructuur. De advanced cords activiteiten richten zich met fijne kabels voor transmissie-, transport- en hijstoepassingen op automobiel-, lift- en andere industriële markten.

 • –  Bridon-Bekaert Ropes Group streeft ernaar de meest toonaangevende vernieuwer en leverancier te zijn van de meest hoogwaardige kabels en advanced cords ter wereld. De groep zal zijn expertise, schaalgrootte en merken benutten om voor zijn klanten wereldwijd de voorkeurleverancier te worden die het best in staat is de klanten- behoeften op het vlak van producten en dienstverlening te begrijpen en eraan te voldoen.

  •   BekaertheeftdevolgendevestigingeningebrachtinBridon-BekaertRopesGroup:deWRIstaalkabel-plantsin Canada, de VS en Australië, Bekaert Cimaf in Brazilië, Prodinsa in Chili, Procables in Peru en de advanced cords activiteiten van Bekaert in Aalter (België) en Shenyang (China). Ook de verkoop en klantendiensten van de geïntegreerde staalkabelactiviteiten binnen Bekaerts draadvestigingen in Qingdao (China) en Shah Alam (Maleisië) zijn vanaf nu ondergebracht in de nieuwe groep. Ongeveer 1 000 medewerkers hebben Bridon- Bekaert Ropes Group vervoegd.

  •   Ontario Teachers’ heeft het volle eigendomsbelang in Bridon ingebracht in Bridon-Bekaert Ropes Group, waaronder: de staaldraad-, staalkabel- en synthetische kabelfabrieken in Doncaster, Newcastle en Coatbridge (VK), in Exeter, Hanover en Wilkes Barre (PA, VS), in Gelsenkirchen (Duitsland), Hangzhou (China), Jakarta (Indonesië) en de ScanRope fabriek in Tønsberg (Noorwegen). Bovendien werden ook alle commerciële en dienstencentra wereldwijd geïntegreerd in de nieuwe groep. Ongeveer 1 500 medewerkers hebben Bridon Bekaert Ropes Group vervoegd.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

website:

https://debeleggersgids.be

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *