Bekaert en ArcelorMittal hebben de transactie afgerond over de integratie van Bekaerts voormalige volle dochteronderneming in Sumaré (Brazilië) binnen het BMB (Belgo Mineira Bekaert Artefatos de Arame Ltda) partnerschap.

In lijn met de aandeelhoudersstructuur van de BMB joint venture is ArcelorMittal meerderheidsaandeelhouder geworden (55,5%) van de staalkoordvestiging in Sumaré en behoudt Bekaert de resterende aandelen (44,5%).

Met deze transactie breiden Bekaert en ArcelorMittal hun partnerschap in Brazilië verder uit met als doel de operationele schaalgrootte en technologische competenties van de staalkoord business in het land optimaal te benutten, ten voordele van de klanten.

Impact op de financiële resultaten van Bekaert:

De omzet van de plant in Sumaré bedroeg naar schatting € 40 miljoen in de eerste jaarhelft van 2017, goed voor een nettoresultaat van ongeveer € 5,5 miljoen.

Vanaf 1 juli 2017 zal de vennootschap – die werd hernoemd tot ArcelorMittal Bekaert Sumaré Ltda – door Bekaert worden opgenomen volgens de vermogensmutatiemethode (equity method): 44,5% van het nettoresultaat van de vennootschap zal dan worden voorgesteld als ‘aandeel in het resultaat van joint ventures en geassocieerde ondernemingen’.

De opbrengst van de transactie bedraagt ongeveer € 56 miljoen, wat (aan de huidige wisselkoersen) resulteert in een winst op verkoop van € 38 million in Bekaerts geconsolideerde resultaten voor de eerste helft van 2017.

bron: www.bekaert.com

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

website:

https://debeleggersgids.be

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *