Anheuser-Busch InBev (“AB InBev”) (Euronext: ABI) (NYSE: BUD) (MEXBOL: ANB) (JSE: ANH) kondigde vandaag de start aan van biedingen om alle geldig aangeboden (en niet geldig teruggetrokken) en aanvaardde obligaties van zeven series, elk uitgegeven door één van SABMiller Limited (voorheen SABMiller plc), SABMiller Holdings Inc. (“Holdings”) of FBG Finance Pty Ltd (voorheen FBG Finance Limited) (tesamen met SAB Miller Limited en Holdings, “SABMiller”) om te ruilen voor obligaties die zullen worden uitgegeven door Anheuser-Busch InBev Worldwide Inc. (de “Emittent”) zoals beschreven in onderstaande tabel. Een Registratieverklaring op Formulier F-4 (de “Registratieverklaring”) met betrekking tot de uitgifte van de AB InBev Obligaties werd vandaag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (“SEC”), maar werd nog niet van kracht verklaard.

In verband met de omruilbiedingen, verzoekt AB InBev eveneens de instemming van de houders van de SABMiller Obligaties om (1) vrijwel alle beperkende verplichtingen in de SABMiller Obligatiedocumenten (SABMiller Note Documents, zoals gedefinieerd in de Registratieverklaring) te verwijderen; (2) bepaalde gevallen van Wanprestatie te verwijderen met betrekking tot (a) de vervroegde opeisbaarheid van bepaalde andere schulden en (b) bepaalde besluiten of rechterlijke uitspraken genomen tegen leden van de AB InBev Groep of hun activa. Indien de voorgestelde wijzigingen worden aangenomen zullen al dergelijke SABMiller Obligaties beheerst worden door gewijzigde fiscal and paying agency agreements of een indenture, zoals van toepassing, die minder strenge bepalingen hebben en minder bescherming bieden aan de houders van dergelijke effecten vergeleken met deze in de huidige fiscal and paying agency agreements en indenture. In het bijzonder zullen de houders van de SABMiller Obligaties onder de gewijzigde fiscal and paying agency agreements en indenture niet langer jaarlijkse, halfjaarlijkse en andere rapporten van SABMiller ontvangen.

De omruilbiedingen en de verzoeken tot instemming (tesamen, de “Omruilbiedingen”) namen een aanvang op 14 november 2016 zullen om 23u59 (uur in New York), op 13 december 2016 aflopen (de “Afloopdatum”), behalve indien verlengd of beëindigd. De AB InBev Obligaties worden verwacht prompt uitgegeven te worden op of rond de derde werkdag na de Afloopdatum (de “Vereffeningsdatum”).

In ruil voor elke $1 000 aan hoofdsom van SABMiller Obligaties die geldig aangeboden wordt voor 17u00 (uur in New York) op 29 november (de “Vroege Deelnemingsdatum”) en niet geldig wordt teruggetrokken, zullen houders de totale vergoeding ontvangen die vermeld wordt in bovenstaande tabel (de “Totale Vergoeding”), die bestaat uit een hoofdsom van $1 000 in AB InBev Obligaties uitgegeven in dollar en een bedrag in cash van $1,00.

De Totale Vergoeding bevat de premie voor vroege deelname vermeld in bovenstaande tabel (de “Premie voor Vroege Deelname”), die bestaat uit $30 in hoofdsom in AB InBev Obligaties.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *