Niets is moeilijker dan een goede pils brouwen. Daar zijn menig bierkenners het over eens. Een pils brouwen met een optimale smaakbeleving maar zonder alcohol is dan ook iets waar veel kennis en innovatie voor nodig is. Alcohol zorgt immers voor smaak en body in bier. Met een nieuw recept, een uniek brouwproces en een degelijke marketingondersteuning wil AB InBev een versnelling hoger schakelen in het aanbieden van laag- en niet-alcoholhoudende bieren aan haar consumenten.

De tijden zijn veranderd. Waar NA bier altijd een beetje stiefmoederlijk behandeld werd, is het nu meer en meer een volwaardige optie geworden voor mensen die wel een bierervaring willen maar niet noodzakelijk de alcohol. “We zijn met z’n allen bewuster geworden over ons alcoholgebruik en zoeken actief naar alternatieven die laag- of niet-alcoholhoudend zijn”, zegt Arnaud Hanset, Marketing Directeur bij AB InBev. “M2et Jupiler Blue hebben we al een goed product met een alcoholpercentage van 3,3% maar dezelfde smaakbeleving meegeven een alcoholvrije Jupiler was toch een grote uitdaging. Onze proeftesten geven ons alvast vertrouwen dat we met Jupiler 0,0% een nieuwe stap kunnen zetten in het aanbieden van e1en alcoholvrije pils met karakter en een echte biersmaak. We hebben dan ook besloten dat we de Jupiler NA niet meer zullen aanbieden vermits we dankzij Jupiler 0,0% beschikken over een bier waar de smaakbeleving beter is dan het huidige NA aanbod binnen het Jupiler gamma”.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
,
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *