Het Blockchain Insurance Industry Initiative B3i zal op het RVS-congres 2017 in Monte Carlo een nieuw prototype presenteren van zijn slimme contractbeheersysteem.

B3i is een initiatief van 15 leden uit de verzekeringssector. Het is opgestart in oktober 2016 met als doel om de mogelijke inzet van ‘distributed ledger’-technologie te verkennen en een standaard voor de sector te ontwikkelen. B3i bestaat uit de leden Achmea, Aegon, Ageas, Allianz, Generali, Hannover Re, Liberty Mutual, Munich Re, RGA, SCOR, Sompo Japan Nipponkoa Insurance, Swiss Re, Tokio Marine Holdings, XL Catlin en Zurich Insurance Group.

Het prototype, dat de afgelopen 3 maanden ontwikkeld is, heeft de potentie om transacties in de verzekeringswereld ingrijpend te vereenvoudigen. Het prototype demonstreert aan de leden van B3i en de rest van de markt hoe het idee in de praktijk uitpakt. Het systeem beslaat de belangrijkste elementen van de levenscyclus van Property Cat XL herverzekeringscontracten (nl. slimme contractopzet, premieafhandeling en claimafhandeling).

Wereldspelers in de (her)verzekeringssector wisselen al 60 jaar ideeën uit op het jaarlijkse RVS-congres in Monte Carlo. B3i nodigt verzekeraars, herverzekeraars en makelaars dan ook met gepaste trots van harte uit om op 10 september 2017, de eerste dag van het congres, de presentatie van ons prototype bij te wonen. Tijdens deze presentatie zal u ook op de hoogte worden gesteld van de ontwikkelingen rondom ons initiatief.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *