Op 24 maart 2017 zal het Gerechtshof Amsterdam als onderdeel van de procedure voor het bindend verklaren van het Fortisschikkingsakkoord van 14 maart 2016 een openbare hoorzitting organiseren.

 

Op 14 maart 2016 maakten Ageas en de claimantenorganisaties Deminor, Stichting FortisEffect, Stichting Investor Claims Against Fortis (SICAF) en de Nederlandse beleggersvereniging VEB (de “Partijen”) een schikkingsakkoord bekend met betrekking tot alle burgerlijke rechtszaken gerelateerd aan de gebeurtenissen in 2007 en 2008 in de voormalige Fortisgroep (zie persbericht 014).

Ageas is overeengekomen om, zonder erkenning van enige fout, een totaalbedrag van EUR 1.204 miljoen te betalen aan ‘In aanmerking komende Aandeelhouders’ die onder de schikking vallen. Op 23 mei 2016 verzochten de Partijen het Gerechtshof Amsterdam de schikking bindend te verklaren overeenkomstig de Nederlandse Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade (zie persbericht 037).

Het Gerechtshof Amsterdam heeft nu de datum van 24 maart 2017 vastgesteld voor een openbare hoorzitting als onderdeel van de WCAM procedure voor het bindend verklaren van het Fortis-schikkingsakkoord van 14 maart 2016. Hoewel aanwezigheid geen vereiste is om alle rechten binnen de schikking te behouden, kunnen mogelijk geïnteresseerde partijen zich inschrijven om de hoorzitting in Amsterdam bij te wonen.

De formaliteiten voor het bijwonen van de zitting zijn te vinden op FORsettlement.com. Mogelijke begunstigden zullen per brief of e-mail worden geïnformeerd over de hoorzitting, mits hun contactgegevens bij Ageas en/of de aangegeven claimantenorganisaties bekend zijn. Verder zal een algemene oproeping gepubliceerd worden in diverse gedrukte en online media.

Volgende stappen

Na deze openbare hoorzitting zal het Gerechtshof besluiten of de schikking bindend is. Dit besluit wordt medio 2017 verwacht. 

Vanaf het moment van de kennisgeving van bindendverklaring kunnen mogelijke begunstigden tijdens een periode van twaalf maanden een vergoedingsformulier indienen bij de claimsadministrateur om compensatie te verkrijgen. Tegelijk hebben mogelijke begunstigden gedurende een periode die zal vastgelegd worden door de rechter, de gelegenheid om de schikking af te wijzen (opt-out).

Als het opt-out percentage beneden de 5% blijft, zal de overeenkomst bindend zijn voor alle ‘In aanmerking komende Aandeelhouders’. Als het opt-out percentage echter de 5% overschrijdt, heeft Ageas het recht (maar niet de plicht) om de overeenkomst zonder schikking te beëindigen.

Vragen?

U vindt meer informatie over de schikking en de acties die door mogelijke begunstigden moeten worden ondernomen op de website FORsettlement.com. Documenten met betrekking tot de zaak zullen ook beschikbaar zijn op de website van het Gerechtshof: www.rechtspraak.nl/uitspraken-en-nieuws/bekende-rechtszaken.

U kunt vragen indienen via de speciaal hiervoor ingerichte mailbox: info@forsettlement.com  of via gratis telefoonnummers:

Ageas:

  • België: 0800 26 83 2
  • Nederland: +31 30 25 25 359
  • Internationaal: +32 (0)2 557 59 00

Claimantenorganisaties:

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam en de Filippijnen.
Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt meer dan 40.000 werknemers en in 2015 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 30 miljard (alle cijfers tegen 100%).

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
,
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *