Tijdens een diner voor investeerders in Londen op maandag 26 september brachten Ageas Voorzitter Jozef De Mey, Chief Executive Officer Bart De Smet en Chief Risk Officer Filip Coremans een update over de strategie en de financiële situatie van Ageas, Solvency II en de Fortisschikking.

 

Na een korte introductie door Voorzitter Jozef De Mey, gaf CRO Filip Coremans een overzicht van de Fortis-schikking, waarin hij ook de volgende stappen in de procedure tot bindendverklaring toelichtte en daarnaast de aanwezigen informeerde over de ontwikkelingen met betrekking tot Solvency II.

CEO Bart De Smet sloot de avond af met een samenvatting van de positieve resultaten van het eerste halfjaar en een overzicht van de initiatieven die als onderdeel van Ambition 2018 zijn opgestart. Hij lichtte ook de positie van de Groep toe over de rapportering van kasstroomgeneratie en kapitaalbeheer. Tot slot zette Dhr. De Smet de prioriteiten van de Groep uiteen, waaronder de financiële en operationele prestaties en toekomstige marktontwikkelingen en trends.

Ageas kondigde ook aan dat de volgende Investeerdersdag zal plaatsvinden op 6 juni 2017 in Lissabon.

De toespraken van het Investor Dinner vindt u op de website van Ageas/Investeerders/Investor Day.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam en de Filippijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt meer dan 40.000 werknemers en in 2015 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 30 miljard (alle cijfers tegen 100%).

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *