Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Bank J.Van Breda & C°en de curatoren van Optima Bank hebben een akkoord bereikt waarbij Bank J.Van Breda & C°de portefeuille aanvullende pensioenverzekeringen bij de Belgische verzekeringsmaatschappijen Baloise Insurance en Ergo Insurance overneemt.

Als vermogensbegeleider voor ondernemers en vrije beroepen heeft Bank J.Van Breda & C°een doorgedreven expertise in aanvullende pensioenopbouw. De bank is bijgevolg uitermate goed geplaatst om de cliënten verder te helpen.

Door de overname van deze verzekeringsportefeuille krijgt Bank J.Van Breda & C° toegang tot een bijkomend cliënteel binnen haar doelgroep van ondernemers en vrije beroepen. Het gaat om een portefeuille met ca. 6.600 contracten, samen goed voor ca. 140 miljoen euro opgebouwde reserves.

Bank J.Van Breda & C° neemt enkel deze verzekeringsportefeuille over. De andere activiteiten van Optima zoals de bancaire dienstverlening, financiële planning, beleggingsverzekeringen bij binnen- en buitenlandse maatschappijen, en vastgoedpromotie maken geen deel uit van deze overnametransactie. Bij de overname wordt geen personeel overgenomen.

Binnen haar financiële dienstverlening was Optima Bank actief als verzekeringsmakelaar voor o.a. levensverzekeringen gericht op de vorming van een aanvullend pensioen. Deze verzekeringscontracten werden afgesloten bij Belgische verzekeringsmaatschappijen. Het betreft voornamelijk contracten pensioensparen en contracten van de zogenaamde 2e pijler: vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ), RIZIV-contracten voor medische vrije beroepen en individuele pensioentoezeggingen (IPT) voor bedrijfsleiders.

Door haar faillissement kan Optima Bank haar activiteit als verzekeringsmakelaar niet langer waar maken. Dankzij de overname kunnen de polishouders die via Optima Bank een verzekeringscontract bij Baloise Insurance of Ergo Insurance hebben afgesloten, voortaan een beroep doen op de diensten van Bank J.Van Breda & C°, dat voor deze verzekeringscontracten de plaats van Optima Bank in neemt.

430 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden