Dankzij OncoDNA SA zijn precisiegeneesmiddelen voor kankerpatiënten nu binnen handbereik. Het in België gevestigde bedrijf biedt geavanceerde en hoogwaardige oplossingen die oncologen de meest accurate behandelingen bieden om hen te begeleiden bij zowel moleculaire tumorprofilering (OncoDEEP) als bij vloeibare biopsieën (OncoTRACE). Deze oplossingen helpen oncologen een keuze te maken voor een behandeling met geneesmiddelen en efficiëntiemonitoring bij behandelingen. OncoDNA kondigt vandaag aan dat het de financieringsronde van 7,7 miljoen EUR afrondt.

 • Op de nieuwe aandelen werd ingetekend door zowel de historische aandeelhouders (IPG/bio.be, Invest4OncoDNA, Sambrinvest en Vinsovier) als door een groep van vier nieuwe investeerders (Sofinim NV, een filiaal van Ackermans & van Haaren, SRIW en CPH Inventures). Na deze kapitaalverhoging zal Ackermans & van Haaren een belang van 15% hebben in het bedrijf.

  Het kapitaal dat in deze financieringsronde werd opgehaald, is bedoeld om:

 de gezwinde internationale groei van OncoDNA’s verder te ondersteunen met als doel uit te groeien tot wereldmarktleider in dit vakgebied. Het bedrijf beoogt de terugbetaling van zijn innovatieve portefeuille aan medische dienstverlening die bestaat uit (1) OncoDEEP (een unieke combinatie van DNA‐sequencing en eiwitanalyse van vaste biopten om lichtere behandelingen te kunnen voorschrijven), (2) OncoDEEP&TRACE, dat voor het

eerst analyses van zowel de vaste tumor als de vloeibare biopsie combineert, en (3) OncoTRACE, de eerste gepersonaliseerde vloeibare biopsie die celvrij circulerend tumor‐DNA analyseert om de ontwikkeling van kanker te monitoren

 •   de ontwikkeling van zijn IT‐platformen voor te zetten met de marktlancering van OncoKDM, een SaaS‐platform (Software as a service) gekoppeld aan OncoSHARE.

 •   de OncoDNA‐patiëntendatabase uit te breiden. Dit zal gebeuren aan de hand van klinische onderzoeken en wetenschappelijke samenwerkingsverbanden met de academische wereld en farmaceutische bedrijven.

  Het drie jaar geleden opgerichte OncoDNA heeft al samengewerkt met meer dan 200 zorginstellingen in 50 landen en laat wereldwijd een betekenisvolle groei optekenen. Zijn innovatieve reporting‐, sharing‐ en networkingplatform, OncoSHARE, vormt vandaag met ongeveer 10.000 mensen de grootste gemeenschap van oncologen, kankerpatiënten en familieleden.

  Oncologie is het eerste therapeutische gebied waar gepersonaliseerde behandelingen zullen worden toegepast door een combinatie van diagnosetoestellen, databasekennis en therapeutische geneesmiddelen.

  OncoDNA is op vandaag erg goed gepositioneerd om de rol van referentiespeler te vervullen in deze wetenschappelijke revolutie ten dienste van de patiënt.

  CEO Jean‐Pol Detiffe over deze mijlpaal voor OncoDNA: “We zijn nu al twee jaar actief op de markt en krijgen heel positieve feedback van oncologen over heel de wereld. Dankzij deze nieuwe financiële middelen kunnen we wereldwijd groeien, meer patiënten helpen om toegang te krijgen tot onze vernieuwende oplossingen met een beoogde terugbetaling en ons profileren als een belangrijke speler in de strijd tegen kanker.”

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
,
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *