Op 3 mei 2017 heeft Leasinvest Immo Lux NV, Luxemburgse dochteronderneming van Leasinvest Real Estate, 100% van de aandelen van de vennootschap Mercator Sàrl verworven, eigenaar van het kantoorgebouw gelegen aan de route d’Arlon, nr. 110 – 112 in de Stad Luxemburg.

 

Het gebouw aangehouden door die vennootschap omvat 8.641 m² kantoren, verdeeld over 5 verdiepingen en 104 parkeerplaatsen, en geniet van een uitstekende ligging in de hoofdstad van het Groothertogdom aan de route d’Arlon, één van de belangrijkste toegangswegen naar Luxemburg Stad.

De waarde van het pand bedraagt € 35 miljoen, een bedrag in lijn met de reële waarde geschat door onze onafhankelijke vastgoedexpert. Het bruto huurrendement op basis van een volledige bezetting wordt geschat op 6,75%.

Het gebouw is op heden voor 42% verhuurd aan een jaarlijks huurbedrag van € 1,06 miljoen.

Het commercieel beheer van dit pand zal rechtstreeks door Leasinvest Immo Lux worden waargenomen, die de opdracht heeft de bezettingsgraad te verhogen en die op lange termijn hoog te houden.

Deze investering heeft eveneens tot doel de geografische diversificatie van de portefeuille naar Luxemburg te versterken.

Jean Louis Appelmans, Chief Executive Officer: “Dankzij onze kennis van de Luxemburgse vastgoedmarkt, een dynamisch en proactief commercieel beheer en de geografische ligging van dit gebouw, zijn wij ervan overtuigd de huidige bezettingsgraad te kunnen verhogen voor eind 2017. Leasinvest is één van de belangrijkste buitenlandse vastgoedinvesteerders in Luxemburg en wenst deze positie over de komende jaren te versterken.”

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *