Groupe Bertrand en Groupe Flo hebben een akkoord bereikt met Financière Flo, de meerderheidsaandeelhouder van Groupe Flo, en de banken van Groupe Flo over de herstructurering van de bankschuld van Groupe Flo en haar overname door Groupe Bertrand.

Deze transactie laat Groupe Flo toe om aan te sluiten bij een vooraanstaande industriële groep met een bewezen ervaring op het vlak van integratie, beheer en ontwikkeling van horecabedrijven, al dan niet in moeilijkheden. Groupe Bertrand heeft ook een uitgebreide ervaring in het beheer van restaurantformules in verschillende segmenten, zowel in eigen beheer als in franchise.

In het kader van deze transacties, en onder voorbehoud van de verwezenlijking van de opschortende voorwaarden, zal Financière Flo overgenomen worden door Groupe Bertrand voor één symbolische euro. Financière Flo wordt gecontroleerd voor 66% door GIB (gezamenlijk gecontroleerd door Ackermans & van Haaren en de Nationale Portefeuillemaatschappij) en 34% door Tikehau Capital.

De investering in Groupe Flo / Financière Flo vertegenwoordigde op 31 december 2016 nog een boekwaarde van ongeveer 8 miljoen euro in de geconsolideerde rekeningen van AvH. Na de herstructureringen zal Ackermans & van Haaren nog een blootstelling hebben van 2 miljoen euro onder de vorm van een lening aan Groupe Flo.

Groupe Flo wordt reeds een aantal jaar geconfronteerd met een ongunstige macro-economische omgeving, de gevolgen van opeenvolgende terroristische aanslagen en de daarbijhorende moeilijkheden om zich structureel aan te passen aan een snel veranderende sector. Ackermans & van Haaren ziet de overname door Groupe Bertrand als een echte kans voor Groupe Flo om een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis aan te vatten. Dit biedt ook voor de werknemers van het bedrijf nieuwe en positieve perspectieven.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *