Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van het IADC, die onlangs plaatsvond in Cascais, Portugal, kwam DEME als winnaar uit de bus bij de jaarlijkse uitreiking van de IADC Safety Award. DEME mocht deze prijs in ontvangst nemen voor het initiatief van de “verbeterde verzamelplaats bij noodsituaties aan boord” van het jack-up vaartuig ‘Neptune’.

De IADC Safety Award 2016 voor de “verbeterde verzamelplaats bij noodsituaties aan boord” van het jack-up vaartuig ‘Neptune’ werd overhandigd aan Lieven Durt, Director QHSE-S bij DEME, en Luc Vandenbulcke, Managing Director van GeoSea, op de jaarlijkse algemene vergadering van IADC die onlangs plaatsvond in Cascais, Portugal. De ‘Neptune’ wordt ingezet door GeoSea, de dochteronderneming van DEME die gespecialiseerd is in complexe offshore waterbouwprojecten.

De verzamelplaats aan boord van de ‘Neptune’ werd verbeterd door genummerde cirkels op het dek te schilderen. Dit zorgt voor efficiëntere reacties bij oefeningen en noodsituaties, waarbij men snel kan zien hoeveel mensen er reeds op de verzamelplaats staan en hoeveel er nog ontbreken, en zelfs wie de ontbrekende personen zijn. Deze verbeterde verzamelplaats kan makkelijk en goedkoop worden toegepast op alle vaartuigen (wat schilderwerk volstaat).

Lieven Durt, Director QHSE-S bij DEME, legt uit: “Het idee kwam van kapitein Dirk Pauwels van de ‘Neptune’. Het initiatief won ook al de DEME Innovation Award en wordt nu ingevoerd op onze volledige vloot. Dit is een fantastische erkenning van het leiderschap van de kapitein en zal collega’s motiveren om veiligheid op een even creatieve en aantrekkelijke wijze te promoten. Daarom beschouwen wij de IADC Safety Award niet enkel als een beloning voor de inspanning van de bemanning van dit schip, maar ook voor het volledige bedrijf.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
,
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *