  De Mauritius Ports Authority kiest DEME voor baggerwerken in de haven van Port Louis. Contract met een totale waarde van 41 miljoen euro.

De Belgische bagger-, milieu- en waterbouwgroep DEME heeft een baggercontract van 41 miljoen euro in de wacht gesleept voor het Container Terminal Quay-project in de Mauritiaanse haven Port Louis. DEME haalt eerste baggercontract in Mauritius binnen voor de uitbreiding van de haven van Port Louis .

Dit is het eerste contract dat DEME in Mauritius binnenhaalt, en het bevestigt tegelijkertijd DEME’s sterke aanwezigheid en ervaring op het Afrikaanse continent.

Om ervoor te zorgen dat de haven geschikt is voor grotere schepen en het almaar toenemende contrainertransport, heeft de Mauritius Ports Authority een project gelanceerd om de Mauritiaanse containerterminal uit te breiden.

Voor DEME betekent dit baggerwerken in verschillende bodemcondities, waaronder rots. Daarvoor wordt de krachtige rotscutterzuiger ‘Ambiorix’ ingezet, die werd ontworpen voor het baggeren van zware grond en rots.

Steven Poppe, Area Director Africa DEME: “Wij zijn erg tevreden met dit eerste baggercontract in Mauritius. De werken vangen aan in december 2016 en zullen naar verwachting tegen juni 2017 voltooid zijn.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
,
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *