Op 10 november wonnen DEME en Royal IHC een DPC Innovation Award voor de eerste sleephopperzuigers op LNG (liquefied natural gas). De DPC Innovation Awards worden in 13 categorieën toegekend aan de meest innovatieve en toekomstgerichte projecten in de bagger- en havenindustrie. DEME en Royal IHC wonnen de prijs in Innovatieve vormgeving van baggerschepen’.

DEME startte enkele jaren geleden met een ambitieus programma om haar vloot uit te breiden. Op dit moment is een aantal schepen in aanbouw die de efficiëntie aanzienlijk zullen vergroten, zowel wat betreft productiviteit als op het gebied van milieuprestaties.

Alain Bernard, Bestuurder en CEO DEME Group: “DEME blijft een voortrekker in de sector, die steeds op zoek is naar innovatieve oplossingen en operationele uitmuntendheid en die de impact van haar activiteiten op het milieu zoveel mogelijk wil beperken. De sleephopperzuigers ‘Minerva en ‘Scheldt River’, die momenteel bij Royal IHC worden gebouwd, zullen de eerste baggerschepen ter wereld zijn met motoren die op twee soorten brandstof werken en die volledig op LNG kunnen draaien. Beide baggerschepen zullen een Green Passport en een Clean Design Notation krijgen. Ze voldoen aan de striktste internationale emissienormen.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *