De raden van bestuur van Ackermans & van Haaren en CFE bestuderen het samenbrengen van de activiteiten van de groep Van Laere en CFE Contracting onder CFE.

De groep Van Laere, een toonaangevende algemene aannemer in België, realiseerde in 2016 een omzet van 195 miljoen euro. De groep is een 100% dochtervennootschap van Ackermans & van Haaren. De belangrijkste filialen van de groep Van Laere zijn Algemene Aannemingen Van Laere NV, Groupe Thiran SA en Arthur Vandendorpe NV.

Ondanks het feit dat deze transactie niet valt onder artikel 524 W.Venn., heeft de raad van bestuur van CFE op 23 juni 2017 toch beslist om een comité van onafhankelijke bestuurders op te richten. Dit comité is samengesteld uit Ciska Servais BVBA, vertegenwoordigd door mevrouw Ciska Servais, Pas de Mots BVBA, vertegenwoordigd door mevrouw Leen Geirnaerdt, en de heer Philippe Delusinne. Dit comité heeft als taak om de aard en de modaliteiten van deze transactie te beschrijven, om het voor- of nadeel voor CFE en haar aandeelhouders te beoordelen en om de financiële gevolgen te waarderen. Op basis hiervan zal de raad van bestuur van CFE haar finale beslissing nemen.

Inmiddels werd het management van Van Laere versterkt met de komst van Manu Coppens, die kan bogen op 20 jaar ervaring in de bouwsector. Hij gaat op 31 juli aan de slag als voorzitter van het management comité van Van Laere.

 

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *