Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Ackermans & van Haaren

Dredging International, onderdeel van de DEME Group, haalt het contract binnen van de Belgische transmissienetbeheerder Elia voor de onderzeese stroomkabelinstallatie van de Modular Offshore Grid (MOG) in de Noordzee. Om de werken uit te voeren, zal DEME zijn nieuwe vloot schepen inzetten waaronder de hoppers ‘Minerva’ en ‘Scheldt River’ en het DP3 kabelinstallatieschip ‘Living Stone’.

Rijkswaterstaat heeft het voornemen om het publiek-private samenwerking (PPS)project A24 Blankenburgverbinding te gunnen aan BAAK Blankenburg-Verbinding, een consortium van Ballast Nedam, DEME en Macquarie. Het project bestaat uit zowel het ontwerp, de realisatie als het beheer en onderhoud gedurende 20 jaar van bestaande en nieuwe infrastructuur.

Vandaag tekenden DONG Energy en Siemens een overeenkomst met het Belgische GeoSea waarin staat dat GeoSea 100 % eigenaar wordt van A2SEA. A2SEA blijft actief vanuit Denemarken voor het onderhoud en de installatie van offshore windturbines.

De raden van bestuur van Ackermans & van Haaren en CFE bestuderen het samenbrengen van de activiteiten van de groep Van Laere en CFE Contracting onder CFE.

Na de succesvolle afronding van het ontwerp zal GeoSea nu ook instaan voor de fabricage en offshore installatie van 16 funderingen voor windturbines en 1 offshore transformatormodule (OTM) voor het EnBW offshore windturbinepark Albatros. GeoSea vervult hier de functie van EPCI-partner, waardoor Siemens het volledige project kan verzorgen voor EnBW (offshore windturbines en OTM incl. funderingen).

Het nieuwste schip van DEME, de sleephopperzuiger ‘Minerva’, werd vandaag officieel gedoopt in de haven van Zeebrugge, België. Het schip werd gedoopt door Marijke Verboven, de echtgenote van Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn. Tijdens de doopplechtigheid van ‘Minerva’ stelde DEME ook ‘Mellina’ voor, de grindhopperzuiger die door dochteronderneming DEME Building Materials zal worden ingezet.

Leasinvest Real Estate meldt de ondertekening van een bindend compromis – met beperkte opschortende voorwaarden – voor de vestiging van een erfpacht van 99 jaar op drie van haar logistieke gebouwen te België aan een buitenlands vastgoedfonds tegen een waarde van meer dan € 60 miljoen, wat in lijn ligt met de geschatte reële waarde op 31 maart 2017.

Dredging Cyprus (DISC) heeft afgelopen mei een akkoord gesloten met de Zwitserse autoriteiten in een zaak, die over feiten gaat die meer dan 10 jaar oud zijn. Dit akkoord stelt een einde aan een gerechtelijke procedure, waar Dredging Cyprus haar volledige medewerking aan verleend heeft.

DEME en COSCO Shipping, de grootste scheepvaartmaatschappij ter wereld, hebben de handen in elkaar geslagen in een unieke joint venture. Het doel: offshore windenergie ontwikkelen in China. DEME’s DP2-hefeiland ‘Goliath’ wordt ingezet voor de eerste offshore windprojecten die de joint venture zal realiseren.

Ackermans & van Haaren deelt mee, in het kader van de kapitaalverhoging met eerbiediging van het voorkeurrecht van Sipef van 88,9 miljoen euro, te hebben ingeschreven op 629.268 nieuwe gewone aandelen, waardoor haar belang in het kapitaal thans 30,25% bedraagt.

Na een aantal recente successen in Afrika, haalt DEME opnieuw een reeks contracten binnen in de regio voor een totale waarde van ongeveer EUR 125 miljoen. Verschillende contracten werden de afgelopen weken afgesloten voor projecten in Angola, Benin, Ghana, Ivoorkust, Liberia en Nigeria.

Op 3 mei 2017 heeft Leasinvest Immo Lux NV, Luxemburgse dochteronderneming van Leasinvest Real Estate, 100% van de aandelen van de vennootschap Mercator Sàrl verworven, eigenaar van het kantoorgebouw gelegen aan de route d’Arlon, nr. 110 – 112 in de Stad Luxemburg.

Mediahuis NV en VP Exploitatie N.V. hebben van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming gekregen voor de overname van Telegraaf Media Groep N.V. (TMG). Dat heeft de ACM vandaag bekend gemaakt. Door de goedkeuring van de overname door de mededingingsautoriteiten is aan een belangrijke voorwaarde voor het gestand doen van het bod voldaan.

Groupe Bertrand en Groupe Flo hebben een akkoord bereikt met Financière Flo, de meerderheidsaandeelhouder van Groupe Flo, en de banken van Groupe Flo over de herstructurering van de bankschuld van Groupe Flo en haar overname door Groupe Bertrand.

DEME’s Duitse dochteronderneming Nordsee Nassbagger- und Tiefbau GmbH, gevestigd in Bremen, heeft het onderhoudsbaggercontract binnengehaald voor de rivier Elbe in Duitsland. Het contract werd toegewezen voor een periode van twee jaar aan een joint venture waar DEME’s Duitse filiaal deel van uitmaakt. DEME zal de volledige 116 km lange vaargeul van de Elbe onderhouden tussen de Noordzee en Hamburg. De sleephopperzuiger ‘Marieke’ wordt ingezet voor de onderhoudswerken zodra het schip de werken voor de havenuitbreiding in Cuxhaven op de Elbe heeft voltooid.

De omzet van DEME bedraagt 1.369,1 miljoen euro voor de eerste negen maanden van het jaar 2016 (economische benadering). Zoals verwacht was de activiteit in het derde kwartaal duidelijk sterker dan in het eerste semester van 2016.

Op 10 november wonnen DEME en Royal IHC een DPC Innovation Award voor de eerste sleephopperzuigers op LNG (liquefied natural gas). De DPC Innovation Awards worden in 13 categorieën toegekend aan de meest innovatieve en toekomstgerichte projecten in de bagger- en havenindustrie. DEME en Royal IHC wonnen de prijs in Innovatieve vormgeving van baggerschepen’.

Purazur, een filiaal van de DEME Group gespecialiseerd in waterzuivering, bouwt een nieuwe waterzuiveringsinstallatie voor afvalverwerkingsbedrijf Indaver in Antwerpen. Purazur staat in voor het ontwerp, de constructie en indienstname van de nieuwe installatie.

Rentel NV heeft ‘financial close’ bereikt voor de realisatie van een nieuw 309 MW offshore windpark voor de Belgische kust. Het Rentel project ligt 40 kilometer ten noorden van Oostende en wordt het vijfde offshore windproject in de Belgische Noordzee. Deze nieuwe elektriciteitscentrale op zee zal bestaan uit 42 windturbines en heeft een totaal geïnstalleerd vermogen van 309 MW.

De buitengewone algemene vergadering van Ackermans & van Haaren NV heeft op 26 novem- ber 2014 de machtiging aan de raad van bestuur tot inkoop van eigen aandelen hernieuwd voor een periode van 5 jaar.

  De Mauritius Ports Authority kiest DEME voor baggerwerken in de haven van Port Louis. Contract met een totale waarde van 41 miljoen euro.

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van het IADC, die onlangs plaatsvond in Cascais, Portugal, kwam DEME als winnaar uit de bus bij de jaarlijkse uitreiking van de IADC Safety Award. DEME mocht deze prijs in ontvangst nemen voor het initiatief van de “verbeterde verzamelplaats bij noodsituaties aan boord” van het jack-up vaartuig ‘Neptune’.

Het schip voor subsea kabelinstallaties is uitgerust met de laatste innovaties in zijn categorie.  ‘Living Stone’ zal worden ingezet door DEME’s Nederlandse filiaal Tideway in de markt van offshore duurzame energie. Oplevering is voorzien voor het tweede kwartaal van 2017.

Na de verhuizing in 2019-2020 van Allianz naar haar nieuwe zetel in de Brusselse Noordwijk, zullen BPI en IMMOBEL de herontwikkeling uitvoeren van de huidige Allianz zetel op het Brouckèreplein te Brussel. Allianz beschikt voor de site van De Brouckère over een vergunning voor ongeveer 55.000 m . Het programma zal worden herzien om een grotere stedelijke mix op te nemen. Het project zal grotendeels bestaan uit residentiële oppervlakten (klassiek, prestige of voor studenten), kantoren of een hotel. Op de benedenverdiepingen zullen handelsruimten voor een levendige sfeer zorgen, wat zal bijdragen tot de dynamische herstructurering van de voetgangerszone en van het Brusselse stadscentrum.

De eerste helft van 2016 werd afgesloten met een positief geconsolideerd nettoresultaat (aandeel van de groep) van 6,65 miljoen euro, tegenover een resultaat van 5,19 miljoen euro in het eerste semester van 2015.

Pagina 1 van 2

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden