Middelkerke organiseert jaar in, jaar uit activiteiten voor kinderen.

De kust is voor veel senioren dé uitgelezen plek om te genieten van een welverdiend pensioen. Jongeren daarentegen vestigen zich maar zelden in de regio. Spijtig, want ook voor jonge gezinnen heeft de streek heel wat te bieden. Middelkerke bijvoorbeeld is bijzonder kindvriendelijk en heeft in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt wél betaalbare woningen. Ziehier alle troeven op een rij!

Troef 1: Er is elke dag wel iets te doen

Sla er de activiteitenkalender van Middelkerke maar op na, elke maand, elke week, ja zelfs elke dag valt er iets te beleven. Zijn de kinderen de zandkastelen even beu, dan trek je gewoon naar het speelplein of het sportstrand (of naar het stripfestival of naar het speeldorp of…)

Troef 2: Prima uitgebouwde kinderopvang

In Middelkerke vind je meer dan twintig onthaalouders en crèches. De dienst voor onthaalouders helpt je in je zoektocht naar de perfecte opvang van je baby of peuter. Ook voor oudere kinderen zijn er tal van mogelijkheden. Zo kunnen alle kinderen uit het lager onderwijs voor en na de schooluren terecht bij het Initiatief Buitenschoolse Opvang en in de vakanties op het speelplein. Tel daar ook nog de tachtig sportverenigingen bij, en je weet dat je kinderen je in Middelkerke niet zullen vervelen.

Troef 3: Woningen zijn wél betaalbaar

De vastgoedprijzen aan de kust liggen nergens lager dan in Middelkerke. In 2014 veranderde een gewoon woonhuis voor gemiddeld 187.261 euro van eigenaar. De mediaan lag op 190.000 euro, wat wil zeggen dat 50 procent van de kopers meer/minder dan die prijs betaalde. Goed om weten, het Vlaamse gemiddelde voor gewone woonhuizen lag in 2014 op 213.558 euro.

De gemeente zelf doet er ook alles aan om de prijzen van woningen betaalbaar te houden voor jonge gezinnen. Wie jonger is dan veertig, maakt aanspraak op een aankooppremie van minstens 2.500 euro en een korting op de onroerende voorheffing (gedurende vijf jaar). Daarnaast komen er de volgende jaren behoorlijk wat verkavelingen bij waar nieuwe woningen van rond de 200.000 à 250.000 euro zullen verrijzen.

Troef 4: Veilige kustgemeente

Er mogen dan wel veel toeristen rondlopen, het aantal criminele feiten in Middelkerke is gering. Dat leren de cijfers van de Federale Politie. ’s Morgens vroeg of ’s avonds laat, in Middelkerke loop je altijd met een gerust hart over straat…

Troef 5: En uiteraard, de prachtige natuur en de gezonde zeelucht

Aan de ene kant de zee, aan de andere kant het weidse polderlandschap. Geef toe, het blijft een unieke combinatie in dit Vlaamse land. Wist je trouwens dat Middelkerke de langste kuststrook heeft? Jij en je kinderen hebben dus meer dan genoeg ruimte om te genieten en te bewegen, kortom gezond te leven.

Gemeente Middelkerke

De Gemeente Middelkerke publiceerde een volledig dossier over de leefbaarheid en investeringen in haar gemeente.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.