Middelkerke bruist van de events!

Middelkerke is een gemeente aan de Belgische kust die heel wat troeven in handen heeft. Geflankeerd door Westende en Oostende, biedt deze kustgemeente voor elk wat wils. Middelkerke is dan ook de ideale uitvalsbasis voor een heerlijk verblijf aan de zee. Het strand van Middelkerke leent zich prima voor een dagje uit met de kinderen of vrienden. Maar ook naast het strand is het hier voor iedereen heerlijk vertoeven. Zo bieden de Middelkerkse polders een leuke afwisseling. Je kan er zalig wandelen of fietsen, en sinds kort is het voor sportievelingen zelfs mogelijk om door de polders te kajakken. Kortom, Middelkerke bruist.

Middelkerke is ook één van de meest actieve gemeenten in de buurt als het aankomt op het organiseren van grote evenementen. Zo vindt er in het Sportpark de kwartfinale van de Davis Cup tennis plaats. Op 17, 18 en 19 juli zal onze Belgische mannenploeg het tijdens dit evenement opnemen tegen Canada, onder het toeziend oog van 6000 bezoekers per dag. Maar de Davis Cup is niet het enige grootse evenement waar de kustgemeente de trotse thuishaven van is. Al 57 jaar lang vindt in Middelkerke de Noordzeecross plaats, waarbij telkens opnieuw de grootste kleppers van het veldrijden aan de start komen. De Noordzeecross is de oudste cross van het land en het evenement brengt elk jaar meer dan 10.000 bezoekers op de been.

Lees meerInvesteren in kusttoerisme: 4 interessante troeven van Middelkerke

Muziek & strips

Ook muziekliefhebbers komen in Middelkerke zeker aan hun trekken. Zo vindt er elke zomer Couleur aan Zee plaats, een kleurrijk wereldfeest vol muziek. Maar waar deze kustgemeente op vlak van cultuur pas echt voor bekend staat, dat zijn stripverhalen. Middelkerke mag zonder enige twijfel DE stripgemeente van Vlaanderen genoemd worden. De Zeedijk huist verschillende prachtige bronzen beelden van de meest bekende Belgische striphelden waaronder Jommeke, Nero en de familie Kiekeboe. Op de dijk wordt ook jaarlijks het Stripfestival georganiseerd, waar bekende striptekenaars met veel plezier je stripverhalen komen signeren.

Gastronomie

Als kers op de taart biedt Middelkerke ook op gastronomisch vlak heel wat meerwaarde. Achter de kustlijn liggen tal van hoeves verborgen waar heerlijke lokale producten gemaakt worden. Ambachtelijke honing, likeur van paardenmelk, en zelfgekweekte seizoensgroenten, je vindt het er allemaal. De kustgemeente is daarnaast ook de thuishaven van het intussen erg bekende Champagneweekend. In het casino vindt dan de traditionele champagnebeurs plaats, maar ook in de rest van Middelkerke wordt dit weekend met veel bubbels gevierd. Verschillende restaurants komen namelijk op de proppen met speciaal samengestelde champagnemenu’s.

Middelkerke bruist!

Gemeente Middelkerke

De Gemeente Middelkerke publiceerde een volledig dossier over de leefbaarheid en investeringen in haar gemeente.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.