Warren Buffett: 16 bizarre feiten over de topbelegger

74 miljard dollar is hij waard, maar je zou het hem allesbehalve nageven. Warren Buffett is de tweede rijkste man ter wereld. De man is zo bescheiden dat zijn eigen dochter pas op haar 22ste doorhad dat haar vader een rijk man is. Dit en nog 16 bizarre feiten over Warren Buffett lees je hier:

1. Warren Buffett houdt niet van technologie

Hij verkiest een spelletje kaart boven de technologiesector. Meer nog: hij vindt de tijd om 12 uur per week te bridgen. Een van zijn favoriete tegenspelers is Bill Gates, jarenlang de grote baas van technologiebedrijf Microsoft.

2. Warren Buffetts kantoor is een toonbeeld van soberheid

Als je denkt dat een multimiljardair en zeer succesvolle belegger continue in de weer is met tientallen schermen, denk dan maar eens opnieuw. Hij heeft geen computer op kantoor en laat ook de smartphone links liggen. Een ouderwetse telefoon en een encyclopedie, dat is alles.

3. Warren Buffett verstuurde ooit één mail

Een man die geen computer op kantoor heeft, die mailt ook maar zelden. Zeer zelden zo blijkt. In gans zijn leven stuurde hij 1 e-mail. En die is al 20 jaar oud!

Lees meer: Wie is Warren Buffett?

4. Warren Buffett is een boekenwurm

80 procent van dagelijkse tijd zit Warren Buffett in de boeken. Zijn doel: slimmer gaan slapen dan toen hij opstand.

5. Warren Buffett leeft ongezond

Hoewel hij ondertussen een stuk in de 80 is, kan je niet beweren dat Warren Buffett een gezondheidsfreak is. Hij houdt van zijn litertje Cherry Coke, Coca-Cola met kersensmaak, en duwt nu en dan ijs naar binnen…als ontbijt.

Lees meer: Ontdek het Warren Buffett dieet

6. Warren Buffett woont nog steeds in zijn eerste huis

Dat het een eind duurde voor zijn dochter doorhad dat papa lief veel geld had, hoeft niet te verwonderen. In 1956 kocht hij een huis, daar betaalde hij 31.500 dollar voor en tot op de dag van vandaag woont hij er in.

7. Warren Buffett geeft veel aan goede doelen, enorm veel

Een fonds, opgezet door zijn goede vriend Bill Gates, verzamelt miljarden van goedgezinde miljardairs om goede doelen mee te steunen. Buffett is een van de grootste donateurs. Het orakel van Omaha zou in zijn leven ongeveer 30 miljard dollar hebben weggeschonken.

8. Warren Buffett overtreft Uruguay

Met zijn 74 miljard dollar doet Warren Buffett in zijn eentje beter dan het BBP van Uruguay. Dat bedraagt 57,5 miljard dollar.

9. Warren Buffett overtreft Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence verdiende in 2016 ongeveer 34 miljoen dollar. Warren Buffett verdiende in 2016 37 miljoen dollar… per dag!

10. Warren Buffett begon klein

En dan bedoelen we op jonge leeftijd. Amper 16 jaar was hij toen hij al 53.000 dollar (heel wat geld in die tijd) waard was. Daarvoor verkocht hij alles wat los of vast zat.

11. Warren Buffett werd niet toegelaten tot Harvard

Harvard weigerde Warren Buffett na een toelatingsgesprek. Aan Columbia University mocht hij wel beginnen.

12. Warren Buffett werd niet aangenomen door Benjamin Graham

Of toch niet na zijn eerste poging. De auteur van The Intelligent Investor aanvaardde Buffett, na lang aandringen vooralsnog.

Lees meer: Wie is Benjamin Graham?

13. Warren Buffett durfde niet spreken voor een groep

Amper te geloven maar de tweede rijkste man ter wereld durfde amper voor een publiek te spreken. Toen hij 21 jaar was besloot hij de angst te overwinnen en volgde een cursus.

14. Warren Buffett werd oud rijk

Hoewel hij op erg jonge leeftijd zijn boontjes al dopte, duurde het toch tot na zijn 50ste voor hij het grote geld binnenrijfde. 99 procent van zijn fortuin vergaarde hij nadat hij Abraham zag.

Lees meerToen ze Warren Buffett vroegen hoe hij rijk werd, antwoordde hij dit

15. Warren Buffett is succesvol

Denk je? Zelf zegt hij dat je succes niet kan meten in geld maar in liefde. En hij voelt zich erg geliefd.

16. Warren Buffett is de beste

Zijn staat van dienst overtreft alle andere legendarische investeerders en beleggers. Gilette, Coca-Cola, Berkshire Hathaway, Verizon, Wal-Mart,… 

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.