Warren Buffett dieet

Het geheim van het lang leven van een investeerder is Cola en Roomijs. De CEO van Berkshire Hathaway zegt dat hij met opzet eet als een zesjarig kind.

Als Warren Buffett over geld en economie spreekt luisteren de groten der aarde en bestaat de kans dat zijn opmerkingen opgepikt worden in het economisch beleid van een of ander land. Zo had de inmiddels 84 jaar oude Buffett een belangrijke vinger in de pap bij de belastinghervormingen die president Obama voorstelde in 2011, de zogenaamde Buffett Rule.

In de aanloop van de 50ste verjaardag van zijn inmiddels beroemde “Buffett’s annual letter to Berkshire Hathaway investors” gingen de gesprekken echter niet over de investeringsstrategieën maar wél over de eetgewoontes van de krasse knar. Aan Fortune liet Buffett weten: “Ik eet als een zesjarige.”

Lees meerWarren Buffett: 16 bizarre feiten over de topbelegger

 Dat betekent voor Buffett, roomijs als ontbijt, friet en Cola. Het equivalent van 5 blikjes of anderhalve liter. Dat is een enorme hoeveelheid Cola. Dit zijn maar liefst 700 calorieën en 195 gram suiker, of zoals Buffett het uitdrukt: “Ik ben voor een kwart Coca-Cola.”

Als het Buffett-dieet in het lexicon eindigt zoals de “Buffet-regel,” wordt het een grappige invalshoek: Buffett zou dan voor 16 miljard USD aan Coca Cola-aandelen bezitten.

Lees meerDit is de ultieme investeringsstrategie van Warren Buffett

Maar zoals het vaak gaat met diëten… ze komen en gaan. En hoe aantrekkelijk het idee ook moge lijken om je dag te starten met roomijs en limonade, het is een gegarandeerd recept voor overgewicht en andere moderne kwalen. Een gezonde geest in een gezond lichaam blijft ver weg van dit dieet.

En toch… Er zit een zekere logica in Buffett’s doen en laten: “ik heb de jaarlijkse sterftetabellen bekeken en ik stelde vast dat het laagste sterftecijfer bij de zesjarigen ligt. Zodoende heb ik beslist om te eten zoals een zesjarige,” aldus Buffett. Hij besluit: “het is de veiligste beslissing die ik kon nemen.”

 

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.